"Музичний театр" представлять прем’єру «Павани»

Укрінформ
22 червня відзначатиметься День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Цього дня у Київському муніципальному академічному театрі опери і балету для дітей та юнацтва звучатимуть твори видатного французького композитора Ґабріеля Форе (1845 –1924).

«Я не знаю музики, яка була б більш чистою і лише музикою, за винятком, можливо, музики Моцарта», – так охарактеризував творчість свого співвітчизника композитор Артюр Онеггер. Хор та симфонічний оркестр театру  представлять прем’єру «Павани», оp. 50. Ця прозора музика, яку називають чарівливою, божественною, була створена у 1887 році на слова Робера де Монтеск’є у дусі поезій Поля Верлена. Звернувшись до старовинного жанру (павана – середньовічний танець), композитор пише твір, який, з одного боку, має необхідні жанрові атрибути, але в той же час вирізняється надзвичайною просвітленістю, ясністю, спокоєм і настроює думки й почуття на гармонію.

Постановниками «Павани» в театрі стали головний хормейстер Анжела Масленнікова та диригент – заслужений діяч мистецтв України Алла Кульбаба. Того ж вечора у виконанні солістів, хору та симфонічного оркестру прозвучить ще один із шедеврів Ґ.Форе – «Реквієм», ре мінор (d-molІ), оp. 48, сповнений щирої віри і глибокої впевненості в силі духу людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-