На розвиток вінницьких громад – переможців конкурсу проектів розвитку, виділено 10 мільйонів гривень

На розвиток вінницьких громад – переможців конкурсу проектів розвитку, виділено 10 мільйонів гривень

Укрінформ
Переможцям вінницького обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад на втілення ідей виділено 10 мільйонів гривень. Із 710 представлених проектів відібрано 216.

Подробицями проведення конкурсу поділився голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

«Цьогоріч провели вже 13-й обласний Конкурс проектів розвитку територіальних громад. Це європейська практика прозорості розподілу та витрачання бюджетних коштів. Громади спільно визначають нагальну потребу, вдосконалюють свої навички у написанні проектів і, отримуючи фінансування, контролюють доцільність витрачання кожної копійки. Окрім того, обласний конкурс – перший крок до успішної роботи із європейськими грантами та фондами», - прокоментував А. Олійник.

Кількість заявок щороку традиційно збільшується, підтверджуючи доцільність конкурсу. Цьогоріч до розгляду експертної комісії було представлено 710 проектів територіальних громад області, минулоріч - 251. Найбільше пропозицій надали громади Барського району – 66, Калинівського – 62 та Тростянецького – 51. Варто зазначити, що за останні п’ять років Калинівка подала 172 проекти. Активізувалась робота у Бершадському та Тульчинському районах, які цього року подали проектів більше, ніж в сукупності за всі минулі роки.

За словами А. Олійника, на жаль, у багатьох районах кількість поданих проектів переважала якість. Тож наступного року буде визначено квоту кожному з районів та проведено навчання з написання проектів.

«Стимулювати якість і активну участь жителів територіальної громади та розробляти інші заохочення – завдання наступного року», – підсумував очільник депутатського корпусу Вінниччини.

Довідка: Обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад розпочався у 2004 році. Тоді у конкурсі брало участь 27 учасників. Минулорічний призовий фонд конкурсу склав біля 4 млн гривень, які розподілили на 77 переможців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-