Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Хто боїться активістів громадського руху «Під контролем»?

Хто боїться активістів громадського руху «Під контролем»?

Блоги
Укрінформ
Учора в Херсоні розбили голову журналісту Сергію Нікітенку. Розбили не аби де – просто на площі Свободи, одразу після мітингу з нагоди звільнення Надії Савченко. 

Нападник – колишній банкір Тарас Бурда – розбив Сергію голову його ж планшетом, на який той знімав мітинг. 

Сергій Нікітенко – херсонський журналіст і регіональний координатор антикорупційного руху «Під контролем», створеного за ініціативи 20 громадських організацій для боротьби з політичною корупцією на місцевому рівні.  

Серед засновників руху «Під контролем» - ГО «Свідомі», громадська ініціатива «Годі», організація «Тендер і Змова», «Центр локального самоврядування» та інші регіональні антикорупційні громадські об’єднання.

Сергій переконаний – напад на нього пов'язаний із його громадською діяльністю. 

20 травня як учасник руху "Під контролем" він з колегами дав прес-конференцію, де озвучив факти політичної корупції депутатів Херсонської міськради від «Батьківщини» і «Укропу» Олега Черненка і Олени Мазур. 

«25 травня, о 17.00 я почав вести пряму трансляцію з мітингу, присвяченого звільненню Надії Савченко. По завершенні мітингу я підійшов до депутатів Херсонської міської ради від партії "Укроп" Віталія Богданова і Олени Мазур – хотів поставити їм кілька питань: про діяльність О.Мазур як чиновника щодо використання публічних фінансів і В.Богданова як депутата міської ради. 

У цей момент до мене підійшов колишній банкір Тарас Бурда, який поводився неадекватно: імітував статевий акт, розстібнув собі на штанях ширінку, обливав мене водою з пляшки, яку запхав до цього собі в штани. Він лаявся на мене, а потім напав із кулаками. Я відштовхнув його, тримаючи в руці планшет, і звернувся по допомогу до представників поліції, які були поряд і теж бачили неадекватні дії пана Бурди. У цей момент мій планшет вихопила з рук депутат міської ради Олена Мазур. Я просив поліцейських зафіксувати, що Мазур вдруге за місяць забирає мою робочу техніку. В цей час Бурда вихопив планшет у Мазур і кинув його у мене, влучивши у лоб, чим наніс мені тілесні ушкодження. Бурда намагався покинути площу, але його затримали патрульні. Ми пішли в райвідділ. Сюди приїхав лікар, засвідчив, що є травма голови", - розповів Сергій про деталі інциденту. 

«Представники УКРОПу почали кричати, що я п’яний і, на їхню думку наркоман, проте це вже вдруге вони саме так пояснюють свою неадекватну поведінку щодо журналістів. Не так давно керівник фракції УКРОП Віталій Богданов силою виштовхав із засідання постійної комісії Херсонської міської ради журналіста Костянтина Риженка. Олена Мазур також заявляла, що я не журналіст, бо у мене немає диплому журналіста», - додав він.

Версія нападника - Тараса Бурди – не витримує жодної критики: "Якась жінка забрала в нього планшет, він почав кричати, щоб віддали. Я забрав планшет у жінки і кинув його йому. Я думав, що він його зловить, але він був п'яненький і не володів координацією. Вийшло, що пошкрябав йому лоба".

Ми переконані, що напади на журналістів не мають сходити з рук нікому, а тому доведемо цю справу до суду і вимагатимемо справедливого вироку.

Ця історія, перебіг якої ми будемо обов’язково тримати «На контролі», свідчить – щоб вичистити «авгієві» корупційні стайні місцевої політичної «еліти», треба об’єднуватися. 

Ми добре бачимо, що нечистоплотні чиновники та політики на місцях чекають–не дочекаються, коли ж завдяки децентралізації у громади прийдуть додаткові ресурси. Не дати їх «розпиляти» - це наше спільне завдання. 

Агресія – це завжди прояв слабкості і страху. Що ж, правильно - нехай бояться!

Віктор Таран
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-