ICMPD відкрив Центр з координації та співпраці з міграції в Середземномор'ї

ICMPD відкрив Центр з координації та співпраці з міграції в Середземномор'ї

Укрінформ
Відкриття центру на Мальті посилило намагання організації залишатися ключовим гравцем в галузі управління міграцією. Валлетта, 25 травня 2016  року – Через шість місяців після того, як відбувся саміт з міграції у Валетті, залишилися побоювання, що Середземномор’я знову може бути в епіцентрі нерегулярних міграційних потоків.

Враховуючи це, міністр закордонних справ Мальти Джордж Велла і генеральний директор ICMPD (Міжнародного центру з розвитку міграційної політики) Міхаель Шпінделеггер відкрили "Центр з координації та співпраці з міграції в Середземномор'ї" у Валетті. Всі майбутні заходи ICMPD в Середземномор'ї координуватимуться цим новим центром. Регіональна діяльність ICMPD зосереджуватиметься на питаннях різних міграційних діалогів і технічної допомоги, а також на позитивному впливі на відносини між країнами Середземномор'я.

Через півроку після саміту з міграції у Валетті ICMPD розгляне найгостріші аспекти нелегальної міграції і насильницького переміщення за допомогою свого нового центру на Мальті. На регіональному рівні програма з міграції Euromed спрямована на створення співпраці, яка розроблятиме та реалізовуватиме міграційну політику, засновану на фактичних даних, та політику міжнародного захисту. На національному рівні це ініціюватиме розвиток міграційної системи на основі прав людини в Лівії, а також поліпшення прикордонного контролю в Лівані. Проект "Місто місту”, заснований ICMPD, вивчає можливості міграції між вісьмома міськими центрами в Європі, Північній Африці і на Близькому Сході, а також розроблятиме нові ідеї та історії успіху міграції між великими містами.

Генеральний директор ICMPD Майкл Шпінделеггер: "Відкриття цього Центру з координації та співпраці з міграції підкреслює нашу стурбованість з приводу проблем міграції в Середземномор'ї. Ми зробимо цінний внесок у пошук рішень і просування нової політики у сфері міграції в Європі та за її межами". Міністр закордонних справ Мальти Джордж Велла відповів:"Ми дуже пишаємося тим, що ICMPD вибрав Мальту для свого першого регіонального офісу, і ми впевнені, що наші спільні зусилля найближчим часом принесуть довгоочікувані результати для вирішення поточної міграційної кризи та ситуації з біженцями".

Бернхард Шрагл
Речник ICMPD
+43 1 504 4677 2444
bernhard.schragl@icmpd.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-