Патріотичні флешмоби і яскраве вбрання – українці відзначили День вишиванки

Патріотичні флешмоби і яскраве вбрання – українці відзначили День вишиванки

Укрінформ
У третій четвер травня українці традиційно відсвяткували День вишиванки.

Люди приходили на роботу в українському національному вбранні, робили знімки та ділилися ними у соцмережах. Вирішили додати барв у звичний дрес-код і нардепи.

Акції та флешмоби з нагоди свята відбулися у різних містах України. Так, на столичному Майдані Незалежності в українську вишиту сорочку одягнули пам'ятник Либіді. А в метрополітені було презентовано виставку фоторобіт із зображенням жінок у вишиванках. Фотопроект "Берегині", присвячений волонтеркам, фіксує реалії їхнього життя у національному одязі.

До Києва в цей день з'їхалися представники різних регіонів країни, щоб пройти по столицею в традиційних національних костюмах, прикрашених вишитими орнаментами, притаманними саме їхній місцевості.

Харківські студенти провели флешмоб, одночасно піднявши над собою аркуші червоного, чорного та білого паперу. Так учасники акції склали традиційний український візерунок, який використовується для створення вишиванок. Крім того, з нагоди свята харків’яни виготовили "Браслет єднання".

У Полтаві ж активісти в рамках акції "Два кольори" розфарбували традиційними для вишиванки червоною і чорною фарбами тротуарну плитку біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-