Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ефективність в мінус іміджу

Ефективність в мінус іміджу

Укрінформ
Прийняття змін до закону про прокуратуру під Луценка і голосування за його призначення виглядало як переламування парламенту через коліно.
Всі знають, що не можна піднімати одне й те саме питання двічі на тій самій сесії Верховної Ради України. І хоча юридично можна сперечатися, чи є це порушенням, чи ні, але іміджево це виглядало як зґвалтування. Вперше був свідком такого блискавичного голосування і миттєвого виходу в світ «Голосу України» із законом.
Після коригування закону про Генпрокуратуру Луценко по суті отримав ручне керування прокуратурою і можливість самостійно розставляти свої кадри. Однак перед самим генпрокурором Луценком постала велика загроза. Він повинен бути або дуже ефективним на цій посаді, або змиритися з тим, що жодних політичних перспектив у цій країні у нього вже не буде. З його боку це досить ризикований крок, навіть його соратники, нинішні і колишні, були здивовані його вибором.
Цікаво тепер, чи вистачить у Луценка політичної волі відмовляти президенту або людям з його оточення, коли вони його теоретично проситимуть про якісь блага. Почекаємо. У найближчий час ми це побачимо.
Луценко встиг побувати людиною Мороза, Ющенка, Тимошенко, Порошенка. Втім, порівняно з іншими пристосуванцями, він виглядає не так і погано. У Луценка не було принципових метань. Він не переходив з Партії регіонів у «Батьківщину» і назад. Всі його коливання були більш-менш у рамках демократичного табору, але те, що він швидко переметнувся від Тимошенко до Порошенка в ході однієї президентської кампанії викликає подив. І хоча ці зміни "політичного даху" можна пояснювати та виправдовувати, але все одно Луценко зі своїми метаннями втрачає політичних соратників.
Вже у перші тижні перебування на посаді українцям обов'язково покажуть «гарного Луценка». Чи буде це стосуватися справи «діамантових прокурорів», чи інших моментів, але в будь-якому разі декілька гучних справ на початку його роботи ми побачимо. Це точно. Луценко вміє піаритися. З усіх політичних вмінь це вдається йому найкраще. Недарма він вже заявив, що особисто займатиметься справою Януковича і досягне його засудження. Звісно, це буде ефектне шоу.
Отже, підведемо підсумки для керівництва держави від цього рішення. Якщо коротко, то Президент показав свою ефективність у домовленостях з політичними силами та олігархічними колами. Звичайно, в мінус своєму публічному іміджу.
На основі мого коментаря для Вголос

Артем Стельмашов

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-