Держкіно України та Ігор Янковський провели в Каннах перший бізнес-ланч MEET UKRAINIAN PRODUCERS!

Держкіно України та Ігор Янковський провели в Каннах перший бізнес-ланч MEET UKRAINIAN PRODUCERS!

Укрінформ
12 травня, на другий день після відкриття 69-го Каннського кінофестивалю Держкіно України та Громадська організація «Ініціатива заради майбутнього», заснована відомим українським меценатом Ігорем Янковським, з великим успіхом провели перший в історії Канн бізнес-ланч MEET UKRAINIAN PRODUCERS!, під час якого зустрілися українські та іноземні кінопродюсери.

Ініціаторами створення платформи для налагодження міжнародних контактів між професіоналами в галузі кіно став глава Держкіно України Пилипу Іллєнко. Його ідею підтримав меценат Ігор Янковський, який протягом багатьох років підтримує український кінематограф і талановиту молодь.

Результат цього партнерства перевершив очікування організаторів: бізнес-ланч відвідало понад 70 українських та іноземних кінематографістів. «Бажаю всім гостям відкрити для себе нову Україну і знайти надійних партнерів для реалізації найсміливіших проектів в галузі кінематографу», - привітав гостей заходу меценат Ігор Янковський.

«Українське кіно зараз знаходиться на підйомі. Тільки за підтримки держави зараз реалізується близько 50 проектів. Для нас, як для державного органу дуже важливо створити платформу, на якій українські продюсери могли б знаходити партнерів за кордоном, щоб в копродукції створювати нові фільми», - заявив глава Держкіно Пилип Іллєнко.

Великий інтерес до співпраці з українськими кінематографістами висловили їхні колеги з Італії, Франції, Німеччини, Швеції, Литви, Норвегії, Польщі та багатьох інших країн. Український бізнес-ланч відвідали також кінопродюсери з таких далеких країн, як Індія та Австралія.

Учасники бізнес-ланчу прослухали презентацію сучасного стану українського кінематографа, яку провів Пилип Іллєнко. Вітчизняні продюсери Володимир Філіппов, Андрій Суярко, Олена Дем'яненко і Володимир Яценко теж виступили з презентаціями своїх проектів. До них приєдналися молоді режисери, Нікон Романченко (фільм «Кома») та Наріман Алієв (фільм «На кордоні»), які теж представили свої проекти іноземним продюсерам.

 «Ці хлопці роблять перші кроки в кінематографі і для нас дуже важливо підтримати їх на цьому етапі. Ми вже четвертий рік поспіль фінансуємо проведення в Україні Національного конкурсу короткого метра, успішно провели Всеукраїнський конкурс позитивного кіно «Україна. Шлях до миру!». Фіналістів та переможців ми традиційно привозимо на такі великі кінофестивалі як Берлінський і Каннський, щоб вони могли знайти собі іноземних партнерів і продовжувати знімати кіно», - заявив Ігор Янковський.

Меценат Ігор Янковський також профінансував поїздку в Канни 10 молодих українських кінематографістів, які зможуть особисто представити свої фільми на Кіноринку Marche du Film в секції Short Film Corner. Завдяки підтримці мецената, вони зможуть відвідати майстер-класи, прослухати лекції метрів світового кінематографа і зав'язати корисні знайомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-