Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Демократія – це диктатура мудрості

Демократія – це диктатура мудрості

Укрінформ
Я чекаю від нового уряду нова­торської, позитивної діяльності. Вважаю, що задля цього вже закладена першоос­нова — президент і прем'єр — це одна душа в двох життях.

Потрібно зліквіду­вати двовладдя нагорі, необхідно, щоб міністр і голова парламентського комітету навчилися думати разом. Наша країна — це гидотне гніздовище мільярдерів і корупціонерів. Новий уряд повинен роз­повісти народові, як, коли і де були при­власнені і сховані в офшорах великі кош­ти. Уряд, парламент і президент повинні діяти спільно, щоб вкрадена валюта стала основою для зміцнення держави. Поду­майте, чому у Польщі немає олігархів? А тому, що там домінує ідея патріотизму, а в нас патріоти на майданах, а при капі­талах — перевертні, гірші за окупантів, чужаки, яких ми боїмось образити, хоча вони розперезались у нашій хаті. Новий уряд кожним нервом своєї душі повинен пам'ятати, що головне його завдання — збереження обороноздатності країни.

За роботу гуманітарних установ по­винні відповідати люди, здатні органі­зовувати довкола себе раду гуманітаріїв, здатних розмовляти англійською і де­кількома європейськими мовами. Гуманітарний блок уряду має подбати про ЗМІ в Україні, які, замість того, щоб ви­ховувати патріотизм, працюють на зро­сійщення. Телебачення в Україні тепер в руках спритних Шустерів та Ганопольських, які дбають про збереження ро­сійської як панівної мови. Гуманітарний блок — це важка праця держави. Бувши послом у Польщі, я бачив, як найвищого рангу чиновники співали разом із хором, велетенським хором на сцені театру, польські народні пісні. Своїх народних козацьких пісень в Україні не чути. Їх не буде чути доти, доки президент і прем'єр не наберуться духу й не заспівають тих пісень, з яких народжувалася наша нація, тих пісень, за які умирали козаки Байди Вишневецького, Хмельницького і Мазе­пи, Петлюра і Шухевич, майданівці два роки тому. Московська агресія об'єднала наш народ, ворог виховав нашу націю своєю звірячою жорстокістю. Але нена­висть, що потрібна у смертному бою, по­винна бути викинута з наших рядів. Уряд повинен виховувати і карати наших суперамбіних парламентарів, які розхиту­ють ситуацію в країні та рвуться до влади, хоч вже й були при булавах і свої клейноди носять в депутатських портфелях. Демократія — це диктатура мудрості і за­кону покарання за злочин. Попередній уряд не був аж таким вже поганим, але сталося! Мабуть, добре, що так сталося. А чи буде воно добре — стане видно за півроку.

Дмитро Павличко
(«Літуратурна Україна»)

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-