Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ми ніколи не будемо мовчазним народом

Ми ніколи не будемо мовчазним народом

Укрінформ
Україна переживає нині нелегкі часи. Як допомогти нашій владі, нашому народові більш ефективно, більш раціонально, більш активно, з більшою відповідальністю вирішувати ті питання, які перед нами стоять: незалежності, соборності?

Я думаю, що найважливіші сьогодні не економічні питання. Немає таких господарських, економічних питань, яких би не могла вирішити Україна. Навіть не військові, хоч війна — це найстрашніше, що може бути. Думаю, що найважливіше — морально-політичний, духовний стан нашого суспільства і нашої влади.

Коли Україна справді була на порозі страшних подій, вони на Майдані говорили високі слова, ладні були стати під кулі, стати на броню транспортера. А що маємо сьогодні? Мені пишуть багато листів. Люди зізнаються: “Ми вже не тільки не маємо в що одягнутися, не маємо що їсти”. Тоді виникає запитання: ті, хто йшли до влади, йшли добровільно чи їх примушували? Якщо йшов добровільно, обіцяв народові благополуччя, то принаймні поясни, чого не виконав. Я вже не кажу зроби, бо зробити справді не так легко. Але поясни як обраний народом, а не як бізнесмен. Сьогодні треба повернутися до людей.

Я переглянув, що кажуть про нас у пресі. Більшість зарубіжних політиків стверджують: їм, мабуть, ніщо не допоможе, окрім Бога, якщо він почує і захоче допомогти. Як сказав на недавньому Всеукраїнському форумі «Українська альтернатива» Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, Бог допоможе, але не без нашої участі. Нам треба бути дуже конструктивними, звернутися до влади з конструктивними пропозиціями, запропонувати конкретні речі.

На форумі я запропонував ухвалити широке звернення до українського народу, пояснити, чого ми хочемо, що ми будемо підтримувати у владі, а чого не будемо за жодних обставин. У залі були люди, які володіють Словом, а Слово — це зброя. Треба, щоб воно дійшло до кожної людини, щоб кожна людина зрозуміла, що треба робити. Тому що Росія не мовчить. Росія готується. Російський народ підтримує владу. Бездумно, але підтримує. Я пригадую слова Олександра Пушкіна, який писав:

Паситесь, мирные народы!

Вас не разбудит чести клич.

К чему стадам дары свободы?

Их должно резать или стричь.

Наследство их из рода в роды

Ярмо с гремушками да бич.

Ось як оцінив Олександр Сергійович мовчазний народ. Ми таким народом ніколи не були і не будемо.

Леонід Кравчук
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-