На території Посольства Азербайджану відбулися тактичні навчання з охорони диппредставництва

На території Посольства Азербайджану відбулися тактичні навчання з охорони диппредставництва

Укрінформ
Сьогодні в Києві Спеціальна служба державної охорони Азербайджанської Республіки і 22-аї бригада Національної гвардії України провели спеціальні тактичні заняття з відпрацювання охорони дипломатичних представництв.

Сьогодні в Києві Спеціальна служба державної охорони Азербайджанської Республіки і 22-аї бригада Національної гвардії України провели спеціальні тактичні заняття з відпрацювання охорони дипломатичних представництв. Навчання проводилися на території Посольства Азербайджану в Україні, повідомляє кореспондент Укрінфому.

«Ці навчання ще раз продемонструють готовність силових структур до застосування екстрених засобів при виникненні у них необхідності», - зазначив тимчасово повірений у справах Азербайджанської Республіки в Україні Назим Алієв. При цьому він уточнив, що "ці заходи проводяться у плановому порядку у різноманітних дипмісіях. Це не пов'язано з ситуацією в Нагорному Карабасі".

Під час тактико-навчальних занять було відпрацьовано два елементи з охорони посольств. Перший - реагування на пікетування посольства, - з використанням груп швидкого реагування, кінолога, машини швидкої допомоги. Іншим елементом було відпрацювання роботи саперів з муляжем - ящиком з вибухівкою, який могли б залишити біля посольства.  Сапери загорнули невідомий пакунок з вибухівкою захисною ковдрою, зробили накладний заряд і на відстані знешкодили предмет.

«Під час пікетування зазвичай висилається також машина швидкої допомоги, але, якщо групи невеликі - 15 - 20 чоловік, відправляємо медробітника», - зазначив полковник 22- ї бригади НГУ Віталій Стецик.

За його словами, таке навчання, згідно з планом,  відбувається раз на місяць. "Тематику навчань підбираємо різну, тому що в даний час можуть бути різні випадки на об"єктах. Коли ми проводили навчання у диппредставництві Іраку, тематикою був напад на представника дипломатичного представництва і збройний напад на посольство», - додав Стецик.

Як зазначив після завершення навчань  Алієв, результатами навчань вони задоволені і постійно відчувають себе в безпеці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-