Ігор Янковський назвав імена переможців конкурсу короткометражних фільмів «Україна: Шлях до миру!»

Ігор Янковський назвав імена переможців конкурсу короткометражних фільмів «Україна: Шлях до миру!»

Укрінформ
25 квітня в Києві відбулася церемонія нагородження переможців Конкурсу короткометражних фільмів «Україна: Шлях до миру!», проведення якого в минулому році  ініціював меценат Ігорю Янковському. Призовий фонд Конкурсу склав 270 тисяч гривень. 

Протягом шести місяців відбувався прийому конкурсних робіт. За цей час організатори отримали 145 короткометражних фільмів, що стало черговим доказом значного творчого потенціалу української молоді, яка хоче творити кіно, наповнене позитивом та надією на світле майбутнє.

Відкриваючи церемонію нагородження, засновник Фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський відзначив, що ініціював Конкурс з близькою всім українцям темою, щоб дати голос молоді, яка має своє власне бачення побудови мирного життя в Україну. «Мені здається дуже важливим чітко означити ті обставини, які об’єднують Схід і Захід, Північ і Південь України. Адже насправді у нас набагато більше того, що нас пов'язує, ніж того, що роз'єднує. Я  сподіваюся, що новий Конкурс стане тією платформою, за допомогою якої молоді режисери зможуть висловити свою громадянську позицію та знімати фільми про нову Україну» - додав Ігор Янковський та закликав молодь і далі розвивати кінематограф в нашій державі.

Голова Держагентства з питань кіно Пилип Іллєнко відзначив непересічне значення заходу для становлення нової української культури. «Завдяки подібним роботам молодих митців ми зможемо створити нові культурні символи та архетипи, які б відображали нашу індивідуальність, зробили би нас більш цікавішими решті світу» - додав Пилип Іллєнко та подякував Ігорю Янковському за підтримку кіно в нашій країні.

Переможцями Конкурсу короткометражних фільмів, за рішенням професійного журі, стали фільми «Хто підставив Кіма Кузіна?» Антоніо Лукіча та «Голден лав» Павла Острікова, зайнявши третє та друге місця відповідно. Перше місце виборов фільм Валерії Кальченко «Скажи кукурудза». Переможцем в номінації «Глядацькі симпатії» стала картина «Той, хто навчив нас літати» Володимира Власенка. 

На основі робіт фіналістів буде створена добірка короткометражних фільмів для їх показів у всіх регіонах України. Також, Фонд Ігоря Янковського планує презентацію робіт фіналістів конкурсу закордоном, зокрема, в рамках 69 Каннського кінофестивалю, куди планують відвести десять молодих українських кінематографістів, які покажуть свої роботи в спеціальній секції Short Film Corner.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-