Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Часу на довгі дебати і підкилимні маневри у нас нема

Часу на довгі дебати і підкилимні маневри у нас нема

Блоги
Укрінформ
24 березня за моєю ініціативою відбулася зустріч лідерів БПП, НФ, Самопомочі, Радикальної партії та Батьківщини. Тема - політична криза. Розмови про вихід з неї ганебно затягнулися.

Уряд фактично недієздатний. Парламентська коаліція розпалася. Міжнародні партнери вимагають стабільності та відповідальності. 

Я запропонував колегам висловитися по трьом сценаріям. 

1. Збереження паралізованого Уряду означає дострокові вибори. 

Чотири лідери фракцій вважають такий план небезпечним для держави. Батьківщина утрималася. 

2. Запропоноване Президентом обрання так званого технократичного Уряду, глава якого самостійно, без фракцій формує Кабмін. Створити коаліцію під такий сценарій погодилися БПП і НФ. Утрималися радикали і Батьківщина. Самопоміч заявила, що не входитиме в будь- яку коаліцію, в тому числі і під технократів. Таким чином варіант Уряду п. Яресько є неможливим. 

3. Відтак, єдиним варіантом для зміни Уряду лишилося формування нового коаліційного Кабміну. Я вніс на розгляд фракцій кандидатуру Прем'єра В.Гройсмана. При цьому кандидата на Голову ВР має запропонувати НФ. 

Цей варіант погодилися обговорити НФ, Батьківщина і Радикальна партія.

Впевнений, що часу на довгі дебати і підкилимні маневри у нас нема. Голосування має відбутися у найближчі дні. 

Якщо ж хтось знову почне рятувати свої посади у безкінечних надуманих обговореннях, я в кінці наступного тижня вийду із складу коаліції. Впевнений, що так зроблять усі, хто хоче змін, а не продовження шантажу і піару.

Юрій Луценко
FB
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-