Екстремальні роботи: заправити картридж і відремонтувати монітор

Екстремальні роботи: заправити картридж і відремонтувати монітор

Укрінформ
Домашній або офісний ПК — пристрій, що вимагає регулярного догляду і дбайливого ставлення. Особливо, якщо він працює в компанії з принтером. Сервіс Регул Техно розповість про екстремальні види комп'ютерних робіт.

Як не дивно, звичайна заправка принтерного картриджа може перетворитися в непередбачувану авантюру. Чому ж?

Справа — в фарбі

Кожен, хто хоч раз намагався заправити картридж самостійно, знає, що таке фарба на руках. А буває, і на столі, і на важливих ділових паперах. Ми поспішаємо наситити «голодний» принтер і потрапляємо в неприємну ситуацію.

Які ж труднощі самостійної заправки?

Сам по собі метод дозаправки картриджів не є правильним. Виробники рекомендують уникати його і купувати свіжі касети, але.... Горезвісна економія. Інші виробники не шкодують сил для випуску «універсальних» чорнил.

Ви ризикуєте заправити картридж фарбою, не придатною для цієї марки принтера. Навіть якщо не помилитеся у виборі, то сам процес подібний до тонкої медичної маніпуляції. Точніше сказати, ін'єкції.

Закінчилася фарба? Купуйте і заправляйте професійно!

При закачуванні фарби в картридж струменевого принтера ви маєте справу з флаконом чорнила і медичним шприцом. Потрібно зробити прокол в картриджі і акуратно ввести в нього чорнило, строго по дозуванні. Будь-яке перевищення обсягу викличе витік фарби. Це загрожує серйозним засміченням принтера і відмовою у печатанні. Те ж саме, лише з деякими особливостями, стосується зарядки тонера в лазерний принтер.

Практики комп'ютерної справи стверджують: заправка картриджів лазерного принтера — тільки в спеціальних умовах. Якщо розлиту фарбу можна стерти в кілька етапів, то позбутися від розсипаного порошку — величезна проблема. Він просто розлітається дрібним пилом і в'їдається в поверхні. До того ж, тонер дуже шкодить дихальним органам.

На спеціалізованих підприємствах є професійне обладнання для дозаправки картріджів будь-яких принтерів. Майстри виконують операцію за лічені хвилини.

Комп'ютер осліп — що робити?

Іноді поломка основного блоку не настільки критична, як вихід з ладу монітора. Особливо це стосується рідкокристалічних дисплеїв ноутбуків. Монітор стаціонарного комп'ютера можна тимчасово змінити на інший. Це не перерве робочого процесу на час ремонту.

Зате розбитий монітор ноутбука — ще та всесвітня катастрофа. РК-дисплеї «сліпнуть» навіть від несильного удару об тверду поверхню. Потрібно знімати кришку і міняти розбиту матрицю на цілу, тобто, купувати нову деталь. А для цього потрібно відправити ваш ПК на ремонт моніторів в Києві або іншому місті України.

Ви запитаєте: «А чи зможу я зробити це сам?» На щастя, ні. Щастя полягає в тому, що ви уникнете зайвих ризиків і фінансових втрат.

З рук майстра — як новенький

Багато з нас успішно розбирали, лагодили, збирали стаціонарний ПК, не будучи комп'ютерними спеціалістами. Ноутбук не терпить напівпрофесійного звернення. Розібрати його і зібрати — ювелірна робота, що вимагає обережних і умілих рук знавця.

Особливо уразливий дисплей. Набір спеціальних інструментів, відпрацьовані рухі і докладні знання внутрішнього устрою ноутбука — ось що потрібно для успішного ремонту його монітора.

Звертайтеся в компанію Регул Техно за своєчасною допомогою, і ми зробимо все, щоб ваша техніка працювала безвідмовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-