Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

 Третій майдан: кинути сірник, щоб спалахнуло велике вогнище

Третій майдан: кинути сірник, щоб спалахнуло велике вогнище

Укрінформ
Оцінка подій на Майдані дуже проста - це фарс і імітація. Як за формою, так і за наслідками.

Тому що всерйоз тих людей, які там були, сприймати не варто. Я не кажу про простих виконавців, яких напевно обдурили, комусь заплатили, кому-то - ні. Ключові виконавці розіграли шоу, імітували, судячи з усього, Третій майдан. Оскільки це імітація, всерйоз ці вимоги, гучні заяви сприймати не варто.

Активне ж розкручування теми Третього майдану в російських ЗМІ дає право на життя версії про те, що до цих подій причетні російські спецслужби.

І це версія, до якої варто ставитися серйозно. Що це могло бути свідоме розгойдування ситуації, провокування дестабілізації, реальних масових заворушень. Що називається, кинути сірник, щоб спалахнуло велике вогнище, враховуючи невдоволення людей, розчарування, плюс інформаційний привід - друга річниця Майдану. Розрахунок робився на це.

Але у організаторів акції не вийшов гучний протест у зв'язку з тим, що протестувати вийшли нікому невідомі персонажі.

Люди проігнорували, тому що виникло питання: "Ну хто це такі?". Цю акцію можна розцінювати як спробу розхитати ситуацію для провокування дострокових парламентських виборів. На користь цієї версії говорить той факт, що був заявлений пан Кармазін. Хто трішки знайомий з його діяльністю, знає, що він безкоштовно не працює. Хоча може, звичайно, він і хоче в політику. Не знаю, як зараз, але раніше було багато чуток про те, що він брав активну участь в якихось політичних акціях і дійствах не безкоштовно. Тому  й тут - спроба спровокувати ті ж масові невдоволення, натиснути на Верховну раду, і спровокувати дострокові вибори.

Третя версія, до якої я схиляюся, це галаслива піар-акція для розкрутки нового політичного проекту. Знову таки - під дострокові вибори. Зараз у багатьох розігрався апетит, з'явилися якісь ілюзії з приводу дострокових виборів. Ось і вирішили запустити нову версію нібито подібності Правого сектора. Думаю, спроба буде провальною. Але, мабуть, хтось вирішив, що зараз, поки є невдоволення у населення, ну і мода - на мій погляд, дещо перебільшена, на праворадикальні рухи, розкрутити таким чином новий проект.

Володимир Фесенко
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-