Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Прислухатися до Безсмертного

Прислухатися до Безсмертного

Укрінформ
Доволі непомітним для широкого загалу стало інтерв’ю офіційного представника України в Трьохсторонній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Романа Безсмертного, днями опубліковане у вітчизняних ЗМІ.

З-поміж іншого, політик розповів, що переговори в Мінську носять контрпродуктивний характер, оскільки представники бойовиків і Росії постійно докоряють українській стороні щодо політичної кризи, мовляв, як з вами можна про щось домовлятися, коли влада в Києві розвалюється на очах. Саме останні перипетії у верхівці політичної системи, за словами Безсмертного, накладають свій негативний відбиток на переговорний процес, зокрема в контексті послаблення переговорних позицій України. Такі наслідки є закономірними, адже нестабільна влада не спроможна ефективно вирішувати зовнішньополітичні проблеми і гарантувати взяті на себе зобов’язання. Схоже, партійні суперечки настільки нас захопили, що ми забули про фактичну війну з Росією.

Якщо тенденція до поглиблення протиріч між урядом, парламентом і президентом збережеться, не виключено, що російська пропаганда знову заговорить про нелегітимну владу в Києві, і під цим прикриттям навіть формально відмовиться від будь-яких зобов’язань, переклавши відповідальність за зрив мирного процесу на недоговороздатність української сторони. Тож вже зараз стало цілком зрозуміло, що з хаосом у політичному житті країни зупиняться не тільки і без того повільні реформи, а й складний процес відновлення територіальної цілісності держави.
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-