Запорізькому

Запорізькому "збройному барону" повернули частину колекції

Фото
Укрінформ
Відомому запорізькому колекціонеру старовинної зброї Леоніду Петрашину днями поліція повернула менше чверті зразків (277 одиниць зброї) з колекції, що були вилучені з його квартири шість років тому.

Нагадаємо, восьму за величиною колекцію старовинної зброї в Україні у полковника МВС у відставці Петрашина вилучили у 2010 році в рамках кримінальної справи. У її фабулі стверджувалося, що серед екземплярів є знаряддя нещодавнього вбивства. При цьому без належного опису забрали понад 1200 предметів. Інформація про продаж деяких із них почала з'являтися вже через кілька днів, каже Петрашин. Хоча колекція тоді зберігалася у Ленінському районному відділенні міліції.

Екземпляри зі свого зібрання колекціонер зокрема побачив у телесюжетах з будинків екс-президента Віктора Януковича і екс-генпрокурора Віктора Пшонки після їхньої втечі з країни у 2014 році.

Справа, за якою намагалися судити Петрашина, розвалилася у судах. Більше того, вже майже рік як за нею закінчився термін давності, тож до завершення цієї епопеї залишилася лише формальність.

Фото: Дмитро Смольєнко/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-