Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Керівництво ПАТ «Укргазвидобування» «жирує»

Керівництво ПАТ «Укргазвидобування» «жирує»

Укрінформ
Чиновницька зухвалість з майже мільйонними зарплатами топ-менеджменту просто шокують.

Керівництво ПАТ «Укргазвидобування» «жирує» у надприбутках, в той час коли відбувається зниження об'ємів видобутку природного газу, а підприємство має ряд технічних проблем: після звернення представників підприємства до Голови правління НАК «Нафтогаз Україна», в структуру якого входить Публічне акціонерне товариство «Укргазвидобування», Андрія Коболєва топ-менеджмент компанії отримує зарплату майже в мільйонах.

Від 30 грудня 2015 року Голові «Укргазвидобування» Олегу Прохоренку встановлено оклад понад 398 тис. грн в місяць. Крім цього, він має ряд додаткових переваг, які начисляються на оклад:

- щомісячна премія у розмірі 75%;

- надбавка за інтенсивність праці 50%;

- надбавка за роботу з секретними документами - 15%.

Після нескладних розрахунків виходить - понад 950 тис. гривень на місяць. І це ще не кінцева межа, адже за результатами року головний Акціонер може виплатити ще й річну премію керівнику підприємства.

Така чиновницька зухвалість просто шокує. Адже, крім Прохоренка, мільйони тепер отримуватиме ще його заступник. На основі Галузевої Угоди Голова «Укргазвидобування» своїм наказом підвищив оклад свого Першого заступника Романюка до 358 тис. грн і, виявилося, останній теж має 140% преміальних. Як результат - заробітна плата першого зама становить понад 859 тисяч гривень.

Досить смішною виглядає підстава для підвищення окладів топ-керівництва «Укргазвидобування». Нею став нібито «ряд фундаментальних змін та реформ в Україні, а саме: (цитую зі звернення)

- загальна реформа державних підприємств, активна боротьба з корупцією,

- підвищення прозорості діяльності держпідприємств та економіки в цілому,

- зміни та доповнення до постанов Кабміну щодо підвищення розміру оплати праці керівників держпідприємств» та інші чинники.

Крім того правоохоронні органи розкрили ряд корупційних схем у ПАТ «Укргазвидобування». І після звернення «Депутатського контролю» за дорученням Арсена Авакова у Національній поліції України повідомили про здійснення слідчими органами безпеки досудового розслідування фактів злочинів у підприємстві.

Нарешті, СБУ перевірить інформацію щодо ймовірної загрози енергетичній безпеці України, а також цікавих кадрових змін у компанії.

Варто нагадати, що минулого року за вимогою «Депутатського контролю» Держфінінспекція провела аудит у ПАТ «Укргазвидобування» та виявила розтрату коштів на суму 106 млн грн. Окрім того, було зазначено про відміну низки інших запланованих сумнівних тендерів, а саме, «Укргазвидобування» планувало провести великобюджетний тендер на закупівлю послуг технічного аудиту (буріння, видобуток та стимулювання свердловин) та технічної підтримки компанії на суму 33 млн гривень.

Дивно й те, що одними з учасників конкурсу були американська фірма Goragovo Energy Engineering, яка не має навіть сайту в мережі та компанія «Тріскел Енерджі Україна», що взагалі не займається видобутком газу.

Також за наявною інформацією, передбачалося проведення тендеру із надання консалтингових послуг з бухгалтерського обліку та податкової звітності, які було скасовано відразу після закликів «Депутатського контролю» провести перевірку їх законності.

Відомо також, що у 2015 році було повністю оновлено менеджмент ПАТ «Укргазвидобування», й усі ключові посади займають, зокрема, вихідці з російської компанії «Роснефть». Таким чином, ці факти можуть завдати шкоди економічній безпеці України. Адже однією зі стратегічних компаній країни керують менеджери РФ - країни-агресора, країни, яка зараз забирає життя українських військових на Сході України.

Для мене принципово й дуже важливо відновити законність на стратегічному підприємстві та забезпечити його роботу в інтересах України, а не окремих посадовців, які відкрито грабують країну.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-