Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Путін і Патрушев стрілятимуть

Путін і Патрушев стрілятимуть

Укрінформ
Секретар російського Радбезу Микола Патрушев впевнений, що Сполучені Штати хочуть розвалити Росію, а світова спільнота повинна сказати агресору "дякую" за Крим, який анексія вберегла від "масового кровопролиття"

Інтерв'ю Патрушева газеті "Московський комсомолець" переповнене подібними сентенціями, але вони не повинні дивувати. Проблема не тільки в тому, що Володимир Путін перемістився у світ власних ілюзій. Проблема в тому, що в такому ж світі живе його власне оточення. Саме після консультацій з Патрушевим і главою своєї адміністрації Сергієм Івановим Путін ухвалює найбільш дивовижні і небезпечні для сучасного світу і самої Росії рішення. Всі три чиновника - вихідці з КДБ і в своїх роздумах керуються виключно корпоративною логікою. І Путін, і Патрушев, і Іванов практично нічого не розуміють в економіці, а в політиці керуються безглуздими конспірологічними теоріями і результатами спіритичних сеансів. І це - не перебільшення. "Керівництво США позначило для себе мету - домінувати у світі. У зв'язку з цим їм не потрібна сильна Росія. Навпаки, їм потрібно максимально послабити нашу країну. Не виключається досягнення цієї мети і шляхом розпаду Російської Федерації. Це відкриє Сполученим Штатам доступ до найбагатших ресурсів, якими, на їхню думку, Росія володіє незаслужено", - говорить Патрушев. Тобто навіть зараз, в січні 2016 року секретар російського Радбезу не здатний помітити американську технологічну революцію і те, що ніякі російські ресурси після цієї революції не потрібні США, а скоро не будуть потрібні і решті світу. Але зрозуміло, що таке прагнення до домінування виключає можливість діалогу з Україною, тому що "керівництво України - це ставленики США, які виконують чужу волю, спрямовану на подальше віддалення їх країни від Росії". Втім, самим українцям ж гірше - такий курс "призведе і до повного краху української економіки, і до розпаду України". Хоча звичайно ж, "в Російській Федерації, і на Україні проживає, по суті справи, один народ, який поки розділений". Дивно, правда? Якщо в Росії та Україні - один народ, так в Україні-то й поготів? Так чому ж Україна розділиться, товаришу Патрушев?

Чи є вихід з цього безумства? Є. Він - у нерозумінні Патрушевим фундаментальних законів економічного розвитку. На запитання про наслідки економічної кризи в Росії він відповідає чітко: керівництво Росії, на відміну від керівництва СРСР, "не раз доводило, що політична воля у нього є і вона здатна зберегти і зміцнити конституційний лад, суверенітет і територіальну цілісність держави". Таке сприйняття економічних викликів, звичайно ж, призведе до прогнозованого краху і втрати влади. Але крах цей буде кривавим. Патрушев не приховує готовності захищатися:

"Керівництво СРСР не брало на себе відповідальність. Воно забуло основний принцип управління державою: якщо ти приймаєш рішення, тобі за нього і відповідати. Згадаймо, наприклад, рішення про застосування військ в Грузії чи в Литві. Невже хтось вірить в те, що їх прийняли на рівні виконавців? Слухайте, але це ж несерйозно.

- Згоден, що це несерйозно. Але яке відношення це має до економічних проблем СРСР або сучасної Росії?

- Це має пряме відношення до розкладання державної системи. Керівництво Радянського Союзу в потрібний момент не проявило політичної волі ... ".

Так що Путін і Патрушев стрілятимуть. Не сумнівайтеся.
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-