Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

На допиті в прокуратурі

На допиті в прокуратурі

Укрінформ
Чотири години тривав мій допит у прокуратурі. Давав покази слідчому. В рамках кримінального провадження за фактом анексії Криму та окупації Донбасу.

Розслідуються дії і бездіяльність посадовців, цивільних і військових, що спричинили тяжкі наслідки для України. На цьому відкрита інформація завершується.

Поважаючи таємницю слідства, про допит скажу стисло. Дав покази про відомі мені факти злочинних дій (злочинної бездіяльності) щодо 11 вищих посадових осіб, цивільних і в погонах. Через яких Україна втратила Крим і частину Донбасу, через яких військо не має справної техніки і озброєнь, через яких неоснащені й незахищені солдати отримують поранення і гинуть, через яких за скоєні злочини ніхто з високих посадовців не поніс відповідальності дотепер.

Факти конкретні, які слідству неважко перевірити, незаперечні. За цими фактами 11 посадовців, колишніх і нинішніх, мали би сісти за грати. Надовго. Прізвищ називати не можу. Скажу так: їхні кабінети в той час були (або зараз є) на Банковій, Грушевського, Командарма Каменєва, Різницькій, Володимирській, Повітрофлотському. Знаю, в якій країні живемо. Усвідомлюю, що своїми показами нажив 11 потужних ворогів. Які не знають, що таке честь і мораль. Які можуть тиснути, ганьбити, переслідувати, прослуховувати, затримувати, кидати за грати.

Але знаю й інше: мої покази правдиві, я скріпив їх власним підписом і готовий підтвердити в суді. Якщо потрібно, то й з поліграфом. Переконаний, Правда і Справедливість мають стати нормою життя в нашій з Вами країні. За злочинні дії чи бездіяльність, що спричинили вкрай тяжкі для держави і народу наслідки, високим посадовцям перед Законом доведеться відповісти. Рано чи пізно, в рамках цього провадження, чи іншого, але доведеться. Скільки б не ходив по супермаркету - на виході каса.
 

* Точка зору автора блог-виступу в рубриці «Громадська платформа» може не завжди збігатися з позицією редакції.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-