Водомети й гумові кулі: як «освятили» Київ на Водохреще-2014

Водомети й гумові кулі: як «освятили» Київ на Водохреще-2014

Укрінформ
19 січня 2014 року, під час Революції гідності, протистояння на Майдані з мирної фази перейшло в силову.

Кількасот тисяч людей, обурених прийняттям “диктаторських законів” 16 січня, зібралися на народне віче.

Незважаючи на численні заклики лідерів опозиції до продовження мирного протесту, багатотисячна колона пішла до Верховної Ради, однак зіткнулася із кордоном “Беркуту” на вулиці Грушевського.

Почалися сутички, які тривали усю ніч. Під час протистояння мітингувальники закидали міліцію бруківкою, фаєрами, “коктейлями Молотова”. При цьому були спалені шість автобусів і вантажівок правоохоронців. “Беркут” використовував проти демонстрантів шумові гранати і гумові кулі, а також водомет.

Під час силового протистояння на Грушевського був пошкоджений фасад входу на стадіон “Динамо”. Також були спалені каси стадіону і розібрана частина огорожі. Пошкоджень зазнав і пам'ятник Валерію Лобановському. 22 січня його загорнули у брезент.

За повідомленнями столичних медиків, у період з 16:00 19 січня до ранку 21 січня, за медичною допомогою звернулися 122 постраждалі, 50 із них були госпіталізовані. Водночас, згідно з даними медичної служби Євромайдану, за добу 19-20 січня на вул. Грушевського було поранено 1400 осіб.

Після цих подій керівництво США та представники Євросоюзу вперше заговорили про санкції проти тодішнього керівництва України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-