Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Якутська насмішка над російськими законами

Якутська насмішка над російськими законами

Укрінформ
Нещодавно кілька людей - мешканців Нюрбинского району Якутії поставили в незручне становище співробітників регіонального управління Федеральної служби безпеки РФ. Вони відправили їм листи з грамотними роз'ясненнями, чому вони відмовляються повертати кредити, отримані в деяких банках.

Зміст листів зводиться до того, що взявши кредит, автор-боржник в момент отримання грошей «не знав, що засновники банку - іноземні компанії, головні офіси яких знаходяться в країнах-учасницях НАТО». І далі: «Я не проти того, щоб погасити кредит, але не можу, оскільки дані дії підпадають під статтю 275 КК РФ, а саме - надання фінансової допомоги іноземній державі, міжнародній або іноземній організації, або їх представникам у діяльності, спрямованій проти безпеки Російської Федерації». Далі йде примітка, що відповідно до закону особи, які вчинили злочини, передбачені названою статтею, звільняються від кримінальної відповідальності, якщо вони сповістили про це органи влади. Все це розписано дуже грамотно на чотирьох сторінках, з докладним обгрунтуванням.

Зараз в Якутському УФСБ думають, що робити з цими заявами. Адже виходить, що заявники формально праві. З іншого боку, якщо створити прецедент, може вибухнути великий скандал. На ухвалення рішення у ФСБ є десять днів. Щоправда, не повідомляється про суми отриманих кредитів. Та в будь-якому разі такою вийшла насмішка над законами РФ, якими хотіли залякати громадян. Боїтеся іноземців – отримуйте і такі наслідки, - немов відповіли кмітливці з Якутії.

Тим часом «якутська хохма» зараз всіляко тиражується блогерами в мережах.
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-