Посольство Азербайджанської Республіки в Україні вітає співвітчизників

Посольство Азербайджанської Республіки в Україні вітає співвітчизників

Укрінформ
Напередодні 31 грудня – Дня Солідарності Азербайджанців світу Посольство привітало співвітчизників з визначним святом.

Дорогі співвітчизники!

Сердечно вітаємо вас, бажаємо кожному із вас щастя, миру та спокою!

Це свято, яке відображує відданість наших, проживаючих у світі, співвітчизників Батьківщині і ідеології азербайджанства, повагу нашого народу до свого минулого і національно - духовних цінностей, стало важливою складовою частиною нашої історичної пам’яті. Завдяки неоціненним заслугах загальнонаціонального лідера Гейдара Алієва ідеї національної єдності й солідарності піднеслися до рівня державної політики. Основна мета даної політики, керується принципом «Сильна держава - сильна діаспора», полягає в тому, щоб зміцнювати прихильність проживаючих в зарубіжних країнах наших співвітчизників до історичної батьківщини, підвищувати їх організованість, більш раціонально використовувати можливості діаспорських структур у захисті прав наших співвітчизників і національних державних інтересів.

Відрадно, що проведена в області діаспорського будівництва робота, приносить свої плоди. Наші співвітчизники за кордоном розширюють свої позиції в суспільствах країн проживання, вживають дієвих заходів для популяризації Азербайджану у світі, пропаганди нашої багатої культури і традицій, протидіють певним силам, направлених проти нашої держави та нашого народу. Наші діаспорські організації повинні продовжувати нарощувати свої зусилля, здійснювати більш ціленаправлену і гнучку діяльність в умовах співробітництва з відповідними державними структурами та з дипломатичними представництвами Азербайджану в зарубіжних країнах.

Сьогодні кожен наш співвітчизник має право пишатися Азербайджанською Республікою. Протягом минулих років ми досягли стрімкого розвитку нашої економіки, підвищення добробуту населення, зведення до мінімуму рівня таких соціальних бід, як бідність і безробіття. Отримані від енергоресурсів доходи були спрямовані на диверсифікацію економіки, розвиток людського капіталу та демократичних інститутів. В країні були реалізовані грандіозні транспортні та соціально - інфраструктурні проекти, створена сучасна і потужна матеріально-технічна база для розвитку науки, освіти, охорони здоров'я, культури і спорту.

Ініціативи, висунуті в напрямку міжцивілізаційного діалогу та гуманітарного співробітництва, форуми, проведені на високому рівні, прославили нашу країну як центр мультикультуралізму та толерантності.

Коротка історія періоду незалежності доводить безальтернативність стратегічного курсу нашої держави, вірність політики, що спирається на ідеологію азербайджанства. Впевнений, що солідарність азербайджанців світу й надалі сприятиме успішному вирішенню всіх завдань, які стоять перед нашим народом, якнайшвидшому звільненню наших земель від окупації з боку Вірменії, адекватному реагуванню на виклики стрімко мінливого, суперечливого світу. Для цього ми повинні ще більше зміцнювати наші ряди, розвивати багатовікову культуру, що дісталася нам у спадок від наших предків, і спільною практичною діяльністю вносити внесок у посилення нашого незалежного Азербайджану , що є опорою для всіх нас.

Матеріал наданий Посольством Азербайджанської Республіки в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-