Херсонським сільгосптоваровиробникам відкриють нові ринки збуту у зв’язку з товарною блокадою Криму

Херсонським сільгосптоваровиробникам відкриють нові ринки збуту у зв’язку з товарною блокадою Криму

Укрінформ
У зв’язку з товарною блокадою Крима, повстало питання про знаходження нових ринків збуту товарів для Херсонських сільгоспвиробників. Адже як відомо, значна кількість товарів з області, зокрема сільгосппризначення, користувалася попитом у мешканців АР Крим. 

Представникам сільськогосподарського бізнесу області разом з обласною владою та відповідними державними організаціями не залишається нічого іншого, як об’єднати зусилля та шукати нові ринки збуту.

Як зазначила, президент Херсонської Торгово-промислової палати Вікторія Остроумова,  під час обговорення перспектив розширення ринків збуту місцевих товарів та послуг, яке проходило у форматі «круглого столу», 27 листопада, в Херсонській облдержадміністрації,   потрібно шукати альтернативні ринки збуту місцевих товарів та послуг. Тому, зокрема,  ведуться переговори, щоб відкрити дорогу для товарів Херсонщини до  Ірану.

На сьогодні представники Торгово-промислової палати Херсонщини здійснили близько 5 ділових поїздок до Ірану. 12-16 грудня 2015 року планується черговий візит  представників Херсонської ТПП до Ірану.  До цієї зустрічі повинні долучитися нові Іранські бізнесмени, яких цікавлять торгові відносини з Херсонською областю.

«Херсонщина – одна з лідерів, серед інших областей України, по вирощування сільськогосподарської продукція, яка у повні мірі забезпечує потреби населення області та має значний експортний потенціал», -  підкреслила заступник начальника Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  Маргарита Степанова.

Як додала Маргарита Степанова, наразі товари з Херсонщини експортуються до 65 країн світу та користуються значним попитом. Для налагодження нових  шляхів збуту сільгосптоварів керівництво Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації  відвідує міжнародні виставки, семінари та конференції, на яких представляється продукція з Херсонщини та плідно співпрацює з Херсонською ТПП.  

У 2015 році працівники села зібрали урожай зернових в обсязі  2 мільйони 760 тисяч тонн, що на 660 тисяч тонн більше проти минулого року. Незважаючи на те, що в поточному році через сильні зливи в області, збір ранніх зернових культур затримався майже на два тижні, Херсонщина отримала рекордне валове виробництво ранніх зернових за роки незалежності України. З планової площі 721 тисяч гектарів намолочено 2,430 млн тонн ранніх зернових при середній врожайності 33,7 ц/га.

Уже традиційно Херсонщина тримає лідерство в Україні і утримує найвищі показники у державі з урожайності сої – 33,8 ц/га, вирощуванню овочів – 1 мільйон 200 тисяч тонн, настригу вовни від однієї вівці (по області - 3,3 кг, по Україні – 1,5 кг).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-