Голова Вінницької ОДА - найрейтинговіший очільник регіону

Голова Вінницької ОДА - найрейтинговіший очільник регіону

Укрінформ
Очільник Вінниччини Валерій Коровій зберігає лідерство серед голів облдержадміністрацій України.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Відповідно до рейтингу губернаторів, який підготувало видання «Деловая столица» за підсумками трьох кварталів 2015 року, голова Вінницької ОДА Валерій Коровій займає перше місце. За підсумками півріччя Валерій Коровій теж був лідером рейтингу, набравши 94,5 бала», йдеться у повідомленні.

На користь вінницького голови ОДА зіграли гарні соціально-економічні показники регіону.

Зокрема, за підсумками січня-вересня Вінницька область найменше скоротила обсяги експорту товарів і послуг - падіння склало всього 2,4% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (у більшості регіонів експорт впав більш ніж на 20%). При цьому експорт продукції АПК зріс майже на третину - на 31,1%. 

За динамікою розвитку промисловості за підсумками трьох кварталів область на другому місці, - зростання склало на 9,2%. Також Вінниччина увійшла до п'ятірки кращих за динамікою сільського господарства та сфери послуг, посіла третє місце серед регіонів з найнижчим рівнем заборгованості місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ, найнижчими темпами інфляції і, найменшим падінням реальних зарплат. 

З іншого боку, ні за одним критерієм Вінниччина не потрапила до трійки чи п'ятірки, але навіть у дев'ятку найгірших регіонів. Це теж досягнення Валерія Коровія.

Антоніна Мніх

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-