Вінницьку обласну Раду 7 скликання очолив Анатолій Олійник- колишній голова облдержадміністрації

Вінницьку обласну Раду 7 скликання очолив Анатолій Олійник- колишній голова облдержадміністрації

Укрінформ
27 листопада відбулася перша сесія Вінницької обласної Ради 7 скликання. Згідно з чинним законодавством вона була скликана обласною територіальною виборчою комісією.

У засіданні взяли участь 76  новообраних депутатів, народні депутати України: Олексій Порошенко, Юрій Македон, Іван Спориш, Геннадій Ткачук, Іван Мельничук; члени обласної виборчої комісії, представники облдержадміністрації, правоохоронних органів, спостерігачі ОБСЄ, політичних партій і громадськості Вінниччини та засобів масової інформації.

Засідання відкрив голова обласної комісії по виборах депутатів обласної Ради 7 скликання Роман Журавель. Він поінформував присутніх про підсумки виборів депутатів Вінницької обласної Ради 7 скликання. Згідно із повідомленням обласної виборчої комісії, до Вінницької облради з 12 політсил, які балотувались, прохідний бар'єр подолали 8. Вони поділили між собою 83 мандати: 27 мандатів має БПП «Солідарність», 16 – ВО «Батьківщина», 9 - «Радикальна партія Олега Ляшка», від «Самопомочі» - 6 депутатів, 6 - ВО «Свобода», 6 - «Аграрна партія», 6 - «Опозиційний блок» та 6 - «Укроп». Таким чином, перша сесія обласної Ради сьомого скликання є правомочною.

Далі роботу першого пленарного засідання ради продовжила тимчасова президія з числа депутатів – представників п'яти партій, які набрали найбільшу кількість голосів на виборах. Обранці затвердити порядок денний першого засідання першої сесії обласної Ради сьомого скликання, доповнивши його питанням  про структуру і штатну чисельність Вінницької обласної Ради 7 скликання та її виконавчого апарату. Після утворення лічильної комісії для організації проведення таємного голосування і визначення його результатів по виборах голови, першого заступника та заступника голови обласної Ради, депутати перейшли до безпосереднього обрання голови обласної Ради 7 скликання.

          У ході нетривалих дискусій у бюлетень для таємного голосування з виборів очільника обласної Ради була включена кандидатура Анатолія Олійника –керівника фракції обласної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Інші політичні сили не запропонували жодної альтернативної кандидатури на посаду голови Вінницької обласної Ради. Претендент на голови А. Олійник  виступив перед депутатами та розповів про своє бачення подальшого розвитку регіону. Потім, власне, і відбулося таємне голосування.

Після перерви, під час якої лічильна комісія визначала переможця волевиявлення депутатів, було названо ім'я новообраного голови облради. Ним став депутат від обласної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» А. Олійник. За нього проголосували 62 депутати із 76. Дякуючи своїм колегам за висловлену довіру, новообраний голова заявив про готовність співпрацювати в обласному парламенті з усіма демократичними силами задля розвитку Вінниччини.

Новообрані депутати більшістю голосів схвалили проект рішення «Про структуру і штатну чисельність Вінницької обласної Ради 7 скликання та її виконавчого апарату».

Після обрання на посаду, відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», голова обласної Ради з числа своїх колег представив депутатам кандидатури для обрання на посаду свого першого заступника – представника від ВО «Батьківщина» Людмилу Щербаківську та на посаду заступника – представника від «Радикальної партії Олега Ляшка»  Олександра Качура. За підсумками таємного голосування за кандидатуру Людмили Щербаківської  проголосувало 58 із 74 новообраних депутатів, а за кандидатуру  Олександра Качура – 44 депутати. Таким чином першим заступником голови облради стала Людмила Щербаківська від «Батьківщини», заступником голови облради – Олександр Качур від Радикальної партії Олега Ляшка.

Після обрання заступників, згідно домовленостей на погоджувальній раді, в роботі сесії була зроблена перерва до наступної п’ятниці.

Через тиждень буде проведене 2 засідання першої сесії обласної Ради, де планується  розгляд таких питань: Про оплату праці заступника голови Вінницького облради, про Регламент Вінницької обласної ради 7-го скликання, про Положення про постійні комісії Вінницької облради, про обрання постійних комісій Вінницької облради, про голову постійної комісії з питань бюджету вінницької обласної ради, про президію Вінницької облради, про Положення про виконавчий апарат Вінницької обласної ради, про положення про Координаційну раду з питань місцевого самоврядування при голові Вінницької облради.

Довідково. 58-річний Анатолій Олійник до обрання очолював Вінницький обласний центр зайнятості. З березня 2014 по березень 2015 був головою Вінницької ОДА.

Антоніна Мніх

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-