Вінницька міськрада визначилась із секретарем і головами постійних комісій

Вінницька міськрада визначилась із секретарем і головами постійних комісій

Укрінформ
Вінницька міська рада сьомого скликання у п’ятницю в ході установчої сесії обрала секретаря, голів постійних комісій, затвердила склад виконкому та заступників міського голови і розпочала роботу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Після прийняття урочистої присяги посадової особи місцевого самоврядування перед депутатами виступив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Новообрані депутати пройшли складний період виборів. Голова міськвиборчкому зачитував інформацію про кількість голосів, відданих за представників тих чи інших партій, конкретних кандидатів у депутати, - ми повинні усім цим людям подякувати за високу довіру. Це велика відповідальність і усвідомлення того, що ми разом повинні зробити все, щоб територіальна громада й надалі розвивалася прогресивним і динамічним шляхом. Вінниця сьогодні вважається лідером з муніципальних реформ в Україні. Ми знаємо, куди рухатись і яким шляхом іти. Від себе особисто хочу подякувати вінничанам, які підтримали мене на виборах 25 жовтня під час першого туру і 15 листопада під час другого. Обіцяю, що цю довіру я виправдаю перед всіма вінничанам», сказав Моргунов.

За його словами, перед новообраною міськрадою наразі постає надважливе питання реалізації Стратегії збалансованого розвитку міста «Вінниця-2020», ухвалену на благо територіальної громади депутатами попередньої каденції, незалежно від їх політичної належності.

У ході засідання також було обрано секретаря Вінницької міської ради. За підтримки 45 з 51 присутніх на сесії депутатів на безальтернативній основі ним став висуванець партії «Вінницька європейська стратегія» Павло Яблонський.

«Важливу роль у розвитку нашого міста відіграла консолідована робота депутатського корпусу міської ради минулого скликання та співпраця з виконавчим комітетом. Я буду намагатися зберегти цю позитивну тенденцію й у майбутньому. Кожен із нас зустрічався з людьми. Ми дізнались про настрої, почули слова подяки і слова критики, конкретні побажання та пропозиції від вінничан. Тому нам треба займатися і питаннями розвитку міста згідно зі «Стратегією – 2020», де чітко вказані завдання і цілі по кожній галузі, і вирішувати питання конкретного будинку, двору і вулиці. Завдяки цьому наше місто стане ще більш комфортним, сучасним і європейським містом», зауважив Яблонський.

У міській раді з урахуванням пропорційної присутності партій сформовано сім постійних депутатських комісій. Три із них очолили депутати від «Вінницької європейської стратегії», дві «дісталися» висуванцям БПП «Солідраність», по одній - «Батьківщини» та «Свободи». Також на установчій сесії затверджено заступників міської голови та склад виконкому міської ради. Довідково. До складу Вінницької міської ради сьомого скликання обрано 54 депутати від шести політичних партій. За результатами голосування двадцять мандатів у раді здобула «Вінницька європейська стратегія», 10 - БПП «Солідарність», 9 - «Батьківщина», 6 – «Свобода», 5- «Самопоміч» та 4 – «Опозиційний блок».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-