Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про що Туреччина нагадала Росії

Про що Туреччина нагадала Росії

Укрінформ
Збиття російського Су-24 військово-повітряними силами Туреччини, яка є членом НАТО, може стати поворотним пунктом у відносинах альянсу з Росією.

До цього часу військова авіація РФ абсолютно безкарно провокувала НАТО порушенням повітряного простору країн-членів. Безперешкодна демонстрація сили давала Кремлю цілковиту впевненість у своїй геополітичній могутності і розв’язувала руки військовому втручанню не тільки поблизу своїх кордонів, а й на Близькому Сході.

Причина зухвальства Путіна полягає виключно в тому, що до тепер з ним ніхто не говорив його ж мовою – мовою грубої військової сили. Вчорашній інцидент є прямим зіткненням між Росією і НАТО, який показує перехід тактики альянсу від виразів глибокого занепокоєння до рішучої відсічі російським провокаціям. Вперше за багато часу прицільний удар НАТО влучив в осердя російської геополітичної броні – в збройні сили. Москві, таким чином, надіслали однозначний сигнал: те, що трапилося на турецькому кордоні, може повторитися і в Прибалтиці, і в Канаді чи Британії, більше грати м’язами не вийде. Путін очікував, чого завгодно від своїх суперників – санкцій, ізоляції, дипломатичної війни – але навряд всерйоз думав, що реально отримає по зубах за надто розкуту і самовпевнену поведінку.

Так чи інакше, збиття російського літака нарешті нагадало Росії, що незалежні держави мають кордони, і порушувати їх не можна, навіть якщо в тебе одна з найбільших армій у світі.
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-