Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

На ПАЧЕС будуть висловлюватися думки, відмінні від російських

На ПАЧЕС будуть висловлюватися думки, відмінні від російських

Укрінформ
Постійний комітет ПАЧЕС відхилив антидемократичну поправку Росії до регламенту, яка обмежувала право на вільне висловлювання думок.

25 листопада у Бухаресті, напередодні Генасамблеї Парламентської Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва, відбулося засідання Постійного комітету ПАЧЕС. Одним з питань на засіданні розглядалося внесення поправок до Регламенту ПАЧЕС.

Під час свого виступу я зазначила, що засідання комітетів Асамблеї – основне місце для дискусій парламентарів, які представляють 12 країн регіону. Діючий Регламент ПАЧЕС не обмежує ні за кількістю, ні за тривалістю можливість для членів комітетів вільно висловлювати свої думки.

Як приклад такої роботи я навела нещодавню дискусію в рамках Комітету ПАЧЕС з питань культури, освіти та соціальних питань на тему культурного надбання, за результатами якої була прийнята поправка української делегації з цього питання.

Тому, українська делегація не підтримала антидемократичну поправку Росії та використання регламентних норм для обмеження права висловлювати думки, відмінні від російських.

За результатами голосування, яке відбулося після мого виступу, члени Постійного комітету ПАЧЕС відхили російську поправку.
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-