До номінантів премії ADAMI Media Prize 2015 потрапили дві українські роботи

До номінантів премії ADAMI Media Prize 2015 потрапили дві українські роботи

Укрінформ
Стали відомі імена учасників фіналу міжнародного медіа конкурсу ADAMI Media Prize 2015. Серед партнерів конкурсу – академія DW і Німецька організація по вивченню Східної Європи.

Фіналісти міжнародного медіа конкурсу ADAMI Media Prize 2015 були оголошені в четвер, 19 листопада. Члени журі конкурсу, в якому приймають участь телевізійні і он-лайн програми, а також інтернет-сайти, що висвітлюють теми культурного різноманіття і міжкультурного, міжетнічного діалогу в Східній Європі, назвали номінантів в чотирьох рубриках.

Від України в фінал потрапили учасники в двох номінаціях.

В номінації «Кращий веб-сайт» - www.theoutlook.com.ua. Головний редактор – Дарія Карякіна.

OUTLOOK –  це міжнародний проект про світ і для світу, а також інтернет-видання в  якому висвітлюються дипломатичні, культурні та соціальні події. Автори сайту створюють лише унікальні текстові публікації, відео сюжети та репортажі про особливості культури, невідомі традиції і звичаї народів світу, туристичні маршрути,  національні фестивалі та свята, які проходять у різних куточках світу, про різноманіття національних кухонь, культури, спорту, розваг, літератури та інших досягнень народів.

В номінації «Науково-популярна інформація» - фільм «Кровний ворог» від студії Еспрессо.TV – документальний фільм Леоніда Канфера.

Дві номінації лишилися без фіналістів.

Фіналістів в номінаціях «Новини та короткометражні фільми» та «Розважальна програма» визначити не вдалось. За словами голови Наглядової ради конкурсу Йоханнеса Гроцки (Johannes Grozki), якість представлених робіт не відповідала заявленим вимогам конкурсу.

ADAMI Медіа Премія була затверджена в 2015 році. Вона створена для відзнаки діяльності журналістів. Основною метою заходу є  підвищення інтересу засобів масової інформації до поширення культурного різномаїття серед представників медіа-спільноти у Східній Європі.

В цьому році в конкурсі приймало участь 97 фільмів та інтернет-сайтів з шести країн Східної Європи. Фінал та оголошення переможців відбудеться 10 грудня в Тбілісі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-