У Вінниці відкрили бізнес-інкубатор для ІТ-шників

У Вінниці відкрили бізнес-інкубатор для ІТ-шників

Укрінформ
У Вінниці за підтримки МЗС Королівства Норвегія відкрили Центр ІT-підприємництва iHUB. Бізнес-інкубатор допомагатиме молодим вінницьким стартаперам розвивати свої проекти. 

На відкритті побувала кореспондент Укрінформу. 

 «Рівно сім місяців тому ми підписали з Міжнародним благодійним фондом Seed Forum Україна  за підтримки МЗС Королівства Норвегія меморандум щодо початку реалізації цього проекту. Все, що зроблено, здійснено спільними зусиллями. Цей iHUB буде в мережі подібних центрів у 60 містах світу, що дасть можливість обміну думками ініціативних молодих українців з іншими людьми в інших країнах. Більше того, цей проект наштовхнув нас на думку щодо створення на першому поверсі будівлі в наступному році подібного центру для підтримки інституцій громадянського суспільства», - сказав обраний вінницьким міським головою Сергій Моргунов.

Вінницю було обрано для реалізації проекту з урахуванням вигідного географічного розташування, наявності людського та інтелектуального потенціалу, інноваційного мислення міського менеджменту та успіху міської влади у впровадженні електронного урядування. 

«Ми підтримуємо проект IHUB в різних передових містах України, і я можу сказати, що такою підтримки, як у Вінниці, немає ніде. Цей проект для Норвегії – дуже важлива інвестиція, адже ми інвестуємо в прекрасне майбутнє України. Щоб вона стала успішною в економічному і політичному сенсі. Це для нас дуже важливо», - зазначив заступник посла Королівства Норвегії пан Річард Скарборо. 

Внеском вінницької міської влади в реалізацію проекту стало виділення під iHUB історичного приміщення у центрі міста та мільйона гривень на проведення капремонту й  реставраційних робіт будівлі, яка є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. Іншу частину фінансування ремонтних робіт було здійснено  за рахунок грантових коштів Seed Forum Foundation в сумі 1,2 млн грн. Також норвезька сторона взяла на себе всі витрати, пов’язані з придбанням меблів та оргтехніки для роботи IHUB. 

Його територія розмежована на сектори: зону очікування, дві душових кабіни з туалетами, зону презентацій, зону активного відпочинку, зону спокійного відпочинку і кухню, також конференц-залу і дві зони для проведення телефонних розмов. Бізнес-інкубатор на 44 робочих місця допомагатиме майбутнім підприємцям започаткувати та просувати власну справу в ІТ-галузі, протидіятиме еміграції талановитої молоді за кордон, сприятиме стартаперам у пошуках партнерів з інших країн та у перспективі забезпечити роботою сотні людей. Розрахований проект на 10 років, але в подальшому може бути продовжений.

Оскільки центр ІТ-технологій орієнтований саме на  креативну й студентську молодь, у рамках його відкриття було підписано Меморандум про співпрацю Seed Forum з Донецьким національним університетом. Керівники центру розраховують на співпрацю й  з іншими вінницькими вишами. 

Довідково. Окрім Вінниці, бізнес-інкубатори для представників IT-сфери у рамках проекту будуть створені у Львові, Івано-Франківську та Одесі.

Антоніна Мніх

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-