Мурали Києва:

Мурали Києва: "літаючі" слони та 42-метрові красуні

Фото
Укрінформ
Протягом останніх кількох років художники з України, Іспанії, Аргентини, Австралії, Німеччини, Британії та Португалії створили в Києві не один десяток муралів. Твори мистецтва прикрасили будинки на Оболоні, Нивках, Святошино, Академмістечку, Подолі, Золотих воротах та Печерську.

Влітку у столиці з'явилися графіті з портретом Лесі Українки, мурал із зображенням української гімнастки Ганни Різатдінової, а також фреска з портретом героя Небесної сотні Сергія Нігояна. Мурал на вулиці Хорива у вигляді хлопця, який тримає за шию оленя, авторства художника Фінтана Магі з Австралії, нині змушує замислитися киян над проблемою збереження навколишнього середовища та екології.

Монументальні твори продовжують з'являтися у столиці і восени. "Літаючий слон" тепер постійний житель київської п'ятиповерхівки на Туполева, 7б. А величезним муралом -  символом протистояння природи і капіталізму - іспанський вуличний художник Оскар Сан Мігель Еріке прикрасив багатоповерхівку на Вернадського, 87.

Будинок на Гончара, 24а, хизується авторською роботою українського художника Олександра Гребенюка - композицією, присвяченою роботі журналістів.

На встановлення рекорду Гіннесса спокусився й австралійський художник Гвідо ван Хелтен - найвищий мурал у Європі, висотою  42 метри, відтепер "оспівує" красу та силу українських жінок на печерській 14-поверхівці.

До Книги рекордів України вже потрапило найбільше в Україні 3D-реалістичне зображення - малюнок у вигляді прапора, що розвивається на вітрі, з намальованими вікнами, що "живе" на боці житлового будинку неподалік станції метро "Мінська".

Фото: Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-