Генеральний директор РАЕС взяв участь у роботі Генасамблеї ВАО в Торонто

Генеральний директор РАЕС взяв участь у роботі Генасамблеї ВАО в Торонто

Укрінформ
Нинішній жовтень став значущим для світової атомноенергетичної галузі. Канадське Торонто зустрічало керівників підприємств - членів ВАО на Генеральній Асамблеї (ГА) 2015 року. У складі делегації ДП «НАЕК« Енергоатом» у роботі Генасамблеї взяв участь генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин.

Темою цьогорічної Генасамблеї було «Формування майбутнього ядерної галузі». Для енергетичної галузі та Рівненської АЕС зокрема, це - важлива подія. Адже учасники ГА не тільки доповідали Пост-фукусімській Комісії про виконання всіх проектів, які були узгоджені після ГА 2011 року в Китаї, це – і можливість зібратися разом керівникам вищого рівня енергетичних компаній і представникам ВАО АЕС для аналізу цілей на майбутнє.

Зараз першочерговим завданням для світового енергетичного співтовариства є затвердження довгострокового плану діяльності. Протягом декількох років після аварії на АЕС Фукусіма Даїчі всі дії енергетиків світу були спрямовані на реалізацію проектів, визначених Пост-Фукусімською Комісією. Аналогічно для нашої галузі найближчим часом будь-яка ініціатива буде орієнтована на основні напрями, сформульовані в довгостроковому плані діяльності ВАО АЕС.

Важливим, вважають у ВАО АЕС, є залучення до співпраці молоді. Інтегруванню молодого покоління в галузь було присвячено окреме засідання, на якому Україну представляв голова молодіжного відділення Українського ядерного товариства Олександр Хомич.

Коло питань, які розглядалися на Генасамблеї стосувалися і ролі ВАО в безпеці нових енергоблоків, долі майбутніх і діючих блоків, проблем національних регулюючих органів.

За словами учасника Генасамблеї, генерального директора РАЕС Павла Павлишина, ВАО АЕС була і залишається потужною організацією, яка на партнерських засадах сприяє розвитку атомної енергетики та підвищенню рівня її безпеки. Співпраця з ВАО АЕС є ознакою прогресивності в атомноенергетичній галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-