Вінниччина святкує День захисника України

Вінниччина святкує День захисника України

Укрінформ
Вінниччина відзначає День захисника України фестивалем-конкурсом патріотичної пісні і строю, віншуванням бійців АТО та волонтерів, військових і козаків, а також вшануванням полеглих у боях за цілісність та незалежність Батьківщини.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

            «Святкування всенародного свята - Дня захисника України в області розпочалось в понеділок з проведення обласного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні і строю серед команд навчальних закладів. Основні ж заходи відбудуться у вівторок, - усі вони покликані  гідно вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави», повідомила Василюк.

            За її словами, в рамках свята Вінниччина стане одною із учасників Всеукраїнської акції «Браслет Нескорених» («Оберіг захисника»).

            «Учні та студенти навчальних закладів області, жінки - працівники підприємств краю в рамках державного свята плестимуть браслети у національних синьо-жовтих кольорах. А 14 жовтня їх вручатимуть чоловікам, нашим захисникам, як символ єдності, взаєморозуміння та підтримки, уособлення нескореності та незламності українського духу, захисту від зовнішнього агресора», - зазначила посадовець. Також Вінниччина долучиться й до загальноукраїнської акції «Напиши листа захиснику України», яка відбудеться за участі представників громадськості , молоді та школярів краю.

            Окрім того, захисників Вітчизни привітають у вінницькій мерії та облдержадміністрації, улаштують для них святковий концерт. Полеглих героїв вшанують покладанням квітів до пам’ятника загиблим бійцям АТО та Небесної Сотні та хвилиною мовчання.

            Аби до урочистостей до Дня захисника України та Дня українського козацтва долучилося якомога більше вінничан, на площі Небесної сотні проведуть майстер-класи з виготовлення оберегів для бійців, які передадуть на передову та у шпиталі. Тут же влаштують концерт аматорських колективів, виставку виробів народних умільців та польову кухню.

            14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, в усіх храмах області відбудуться молебні за загиблими героями. Увечері ж обласне  та міське комунальне телебачення транслюватимуть фільм «Рейд. Сила нескорених», присвячений легендарному українському десантові, який захистив свою Батьківщину найбільш критичні миті.

            Антоніна Мніх

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-