Голова облради поінформував британців про неефективну боротьбу з корупцією

Укрінформ
Голова Вінницької облради Сергій Свитко поінформував британських урядовців та дипломатів  -  гостей області про відсутність в регіоні ефективної боротьби з корупцією та про переслідування політичних опонентів.

Про це повідомляє відділ аналітично-інформаційної роботи виконавчого апарату Вінницької обласної Ради.

            «В рамках робочого візиту на Вінниччину Державного міністра з питань Європи Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності Великої Британії Девіда Лідінгтона та Надзвичайного та Повноважного Посла Великої Британії в Україні Джудіт Гофф відбулась офіційна зустріч з головою обласної Ради Сергієм Свитком і головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм. Вітаючи гостей, голова ОДА Валерій Коровій акцентував увагу на перспективах розвитку українського бізнесу в умовах співпраці з Євросоюзом; зупинився на успіхах, досягнутих в області, а також назвав запорукою успішних реформ зміну ментальності людей. Голова обласної Ради Сергій Свитко подякував високим гостям  уряду і народові Великої Британії за підтримку України у такий непростий для країни час», йдеться у повідомленні.

            Зокрема, голова облради наголосив, що візит британських дипломатів та урядовців – це ще один крок для зміцнення співробітництва між Україною і Великою Британією.

            «Саме сьогодні відбувається утвердження української незалежності такою великою ціною. Ми розуміємо, що дуже важко отримати військову перемогу на сході й, напевно, неможливо у військовий спосіб повернути анексований Крим Україні. Вирішення цих проблем лежить у дипломатичній площині, а з іншого боку – в економічній(…).

            Перемога України може бути лише в тому випадку, коли буде спільна системна дія всіх країн Європейського Союзу і Світового співтовариства на підтримку України. Сьогодні, на мою думку, йде боротьба добра і зла, а Україна є в епіцентрі цієї боротьби. В зв’язку з цим, важливими є успіхи України в економічній площині. Якщо вона матиме значні економічні успіхи, то це є важливим фактором повернення анексованого Криму у майбутньому, а також частин Донецької та Луганської областей. Тобто, рівень життя в Україні має бути кращим, ніж в Росії і, зокрема, в Криму. Я думаю, що Європа може нам допомогти в цьому відношенні, тому що нам важливі інвестиції, створення нових підприємств, робочих місць, наповнення бюджетів – державного і місцевих, а відповідно – покращення життя людей», переконаний посадовець.

            Сергій Свитко підкреслив, що завдяки останнім подіям в країні відбувається формування нового громадянського суспільства, тому дуже важливим фактором у побудові нової демократичної держави є боротьба з корупцією.

            «Та, система, яка діяла довгий час, існує і зараз, вона не здається. На моє переконання, сьогодні в Україні немає успішної боротьби з корупцією. Я скерував більше сотні звернень до правоохоронних органів щодо різних корупційних діянь, але, як правило, ніякого реагування немає», – заявив голова облради.

            На підтвердження своїх слів він передав Державному міністру з питань Європи Міністерства закордонних справ і у справах Співдружності Великої Британії Девіду Лідінгтону звернення від керівників трьох обласних партійних організацій – «Батьківщини», Всеукраїнського об’єднання «Свобода» і Народного Руху України про події, які відбулися біля Вінницької обласної Ради 6 грудня 2014 року. Також Сергій Свитко зауважив, що на Вінниччині є політичні в’язні, і здійснюється переслідування

            Антоніна Мніх

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-