І про погоду: «Росія 24» вже дає прогнози для бомбардувань в Сирії

І про погоду: «Росія 24» вже дає прогнози для бомбардувань в Сирії

Укрінформ
Російський пропагандистський телеканал «Росія 24» у випуску прогнозу погоди розповів про сприятливі умови для бомбардувань Сирії.

Ведуча прогнозу погоди розповіла, що час для бомбардування Сирії вибраний «дуже вдало».

«Жовтень в Сирії в цілому сприятливий для польотів місяць. Середня швидкість вітру 2-4 м/сек., всього один раз у жовтні тут можуть спостерігатися сильні пориви до 15 м/сек. А дощі бувають лише раз на 10 днів, притому найсильніші, до 18 мм опадів, зазвичай спостерігаються як раз на півночі – там, де йде операція російських ВПС. Але це не може мати серйозного впливу на бомбардування», - констатувала ведуча.

Вона також повідала про температуру повітря: критичними для польотів вважаються 35°C, але до такої позначки в жовтні повітря прогрівається рідко.

Однак, за словами ведучої, осінь в Сирії все ж дає про себе знати, зокрема, збільшенням хмарних днів з 2 до 13. Також трапляються пилові бурі.

Але, зазначає ведуча, і це не повинно створити особливих труднощів для російських бомбардувальників, тому що хмари у цей період року розташовуються на висоті від 4 до 10 кілометрів. У таких умовах, за її словами, літаки можуть пірнати під хмари і ефективно вести бомбардування.

Завершується прогноз погоди словами про те, що погода змушує російські ВПС поквапитися з завершенням операції в Сирії. В листопаді погода в країні погіршується, стає хмарно, частішають тумани.

«В таких умовах проводити бойові вильоти буде дещо складніше», — підсумувала ведуча.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-