Річний бюджет виконали 86% вінницьких громад і три райони

Укрінформ
Річні плани по доходах до бюджету станом на 1 жовтня на Вінниччині виконали 86%, або 603 територіальні громади базового рівня, а також три райони , - Вінницький,  Гайсинський та Піщанський.

    Про це на апаратній нараді повідомив директор департаменту фінансів Вінницької ОДА Микола Копачевський.

    «Бюджет за дев’ять місяців по доходах виконано всіма бюджетами Вінницької області. Показник виконання обласного бюджету складає 104,2%.  Якщо ж аналізувати ситуацію  на місцях, то 603 бюджети базового рівня з 701, або 86% територіальних громад,  вже виконали річні призначення, які вони приймали», повідомив Копачевський.

    За його словами, до  місцевих бюджетів сплачено податків на суму 195 млн (уточнений план) і вони будуть спрямовані на фінансування видатків соціально-культурного призначення.

    Загалом, в області станом на 1 жовтня перевиконання  плану по доходах мають 720 бюджетів різного рівня на загальну суму 273 млн грн.

    «МИ маємо реальні результати бюджетної децентралізації, яка зробила наші громади багатшими і в перспективі – фінансово самодостатніми. Маємо перевиконання по доходах і зараз здійснюється відповідна процедура, яка вимагається для перерозподілу цих коштів через сесії відповідних рад. Вони призначені здебільшого на першу декаду жовтня. Ці кошти підуть на дофінансування соціально-культурних заходів, підготовки бюджетних установ до зими, а також на капітальні видатки , зокрема, з підвищення енергоефективності комунальних установ на місцях», уточнив посадовець.

    Він наголосив, що наразі спостерігається чітка тенденція до подолання труднощів з наповненням місцевих бюджетів за підсумками перших чотирьох місяців року, а саме, районних. Наразі на Вінниччині  показник виконання районних бюджетів по доходах становить 81,2% від річних призначень, що дає підстави прогнозувати стовідсоткове виконання бюджетів за підсумками 2015 року.  Водночас, три райони області, - Вінницький, Піщанський та Гайсинський, -  вже виконали річні бюджети по доходах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-