Британський фільм відкриє 45-ту київську "Молодість"

Укрінформ
45-ий Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість", який проходитиме з 24 жовтня по 1 листопада, відкриє стрічка британського режисера Ендрю Хея "45 років".

Про це повідомив на прес-конференції у четвер генеральний директор фестивалю Андрій Халпахчі.

"На відкритті буде показано фільм, який називається "45 років". Цей фільм саме сьогодні виходить в широкий прокат у Європі, український його прокат на сьогодні не запланований. І це фільм, який відповідає тому ювілею, який ми маємо святкувати. Це дуже відомий британський фільм, який був у конкурсі останнього Берлінського кінофестивалю, і актори Шарлотта Рамплінг і Том Кортні отримали "Срібних ведмедів" за виконання кращих жіночої та чоловічої ролей", - сказав Халпахчі.

Він нагадав, що на відкриття планували інший фільм - "Youth" Паоло Cорентіно, однак виникли труднощі з дистриб'ютором. До того ж невдовзі після фестивалю цей фільм виходить у прокат.

Урочисте відкриття і закриття ювілейної "Молодості" планується в Національному театрі імені І.Франка - з міркувань економії.

Традиційно він не оголосив фільм, яким закриватимуть фестиваль. "Фільм закриття - це буде фільм-сюрприз чи фільм-переможець. Ми ще працюємо над цим, бо триває фестиваль у Венеції", - сказав гендиректор, уточнивши, що "Молодість" зацікавлена в одній зі стрічок цього кінофоруму.

За його словами, ще триває відбір фільмів до основних конкурсів і прийом заявок. Наступного тижня вже буде оголошено перші назви на сайті фестивалю, зокрема 7 фільмів повнометражного конкурсу.

"Що стосується українських фільмів, ми ще дивимося. Ми даємо якийсь карт-бланш і чекаємо на закінчення ще одного фільму. І все ж таки вважаємо, що український повнометражний фільм має бути в конкурсі. У нас на відборі 4 дебюти, ми визначаємо кращий", - сказав гендиректор "Молодості".

Читайте також: Прем'єр пообіцяв гроші на "реальне українське кіно"

Халпахчі також додав, що міжнародне журі Національного конкурсу цього року очолить Роман Балаян.

Як зазначалося, вперше за історію проведення Boat Meeting - важливої секції фестивалю, де міжнародні продюсери обирають найкращий кінопроект серед поданих на "пітчинг", переможець отримає грошовий еквівалент призу - сетифікат на 10 тис. євро на послуги від FILM.UA Group.

Халпахчі поінформував, що на сьогодні отримали 10 заявок на Boat Meeting. Модератором і координатором цієї програми буде відомий продюсер з Чехії Юльєтта Зіхель, яка свого часу брала участь у  Boat Meeting на "Молодості". "Саме це була її вимога - щоб ми нарешті зробили приз за кращий проект", - підкреслив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-