Реформування ДТСААФ гальмує ставленик "сім'ї"

Укрінформ
Реорганізації Товариства сприяння обороні України (колишній ДТСААФ) в Українську військову організацію (УВО), як це передбачає Коаліційна угода, перешкоджає голова товариства, ставленик попередньої влади Віктор Тімченко.

Про це на прес-конференції в Укрінформу повідомив член бюро Центрального комітету Товариства сприяння обороні, член бюро Київської міської організації ТСО Борис Пудов.

"Наше товариство потребує серйозного реформування, але, на жаль, його очолює ставленик "донецьких", ставленик сім'ї Януковича. Коли наші керівники прочитали, що в Коаліційній угоді раптом виявився такий пункт як 2.14 (про реорганізацію ТСО в УВО - ред.) вони не на жарт перелякалися", - заявив він.

За словами Пудова, голова ТСО Віктор Тимченко, у минулому начальник Донецького вищого військово-політичного училища, голова Донецької обласної організації ТСО, більше зацікавлений в дерибані величезних майнових активів товариства, але аж ніяк використання їх для виховання патріотичної молоді. Так, величезна кількість об'єктів ТСО здається в оренду, а багато з них продаються за демпінговими цінами ("будівля розміром 200 кв. м. у центрі Ужгорода чи Запоріжжя продається за ціною 900 доларів").

Як стверджує Пудов, наразі проти Тімченка відкрито низку кримінальних справ, однак їх розслідування затягується через втручання сторонніх осіб, зокрема, сина Максима Тимченка, який очолює ДТЕК. "Навіть у ФФУ проходять  обушки, а в нашому товаристві - тиша, і змінювати ніхто нічого не збирається", - сказав він.

Читайте також: Компанія "сім'ї" все ще має право на видобуток сланцевого газу

Нагадаємо, у розділі "Реформування Збройних сил України" у пункті 2.14 передбачається, "з метою формування ефективної системи територіальної оборони", ліквідація Товариства сприяння обороні України та створення на його матеріальній базі військово-патріотичної організації - Української військової організації, "яка стане базою для формування та підготовки сил територіальної оборони". Прийняття закону "Про Українську військову організацію" заплановано на 1 квартал 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-