Найближчим часом російського вторгнення в Україну не буде, попри дані розвідки США - Маломуж

Найближчим часом російського вторгнення в Україну не буде, попри дані розвідки США - Маломуж

Укрінформ
Військової інтервенції в Україну з боку Росії найближчим часом не буде

Військової інтервенції в Україну з боку Росії найближчим часом не буде.

Таку думку висловив у коментарі Укрінформу екс-голова Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж, коментуючи дані військової розвідки США про високу ймовірність військового вторгнення Росії на схід України.

«Я ще раз підтверджую, що вторгнення не передбачається, навіть якщо про це говорять наші поважні колеги з США», - сказав він.

Експерт розцінив повідомлення з боку США як спрямований інформаційний посил спецслужб, що має на меті запобігання можливим діям такого роду. «Це один із сигналів, який дається в пресу і світовому співтовариству, в тому числі росіянам, що США знає про такі наміри і що вони будуть відповідно реагувати», - зазначив він.

Маломуж переконаний, що тепер росіяни всіляко нагнітатимуть ситуацію в Україні: проводитимуть навчання у прикордонних областях, поширюватимуть карти з можливими напрямами наступу на нашу державу тощо. «Вони будуть намагатися дестабілізувати ситуацію і залежно від масштабу дестабілізації пізніше може бути вторгнення», - вважає екс-голова СЗР.

Водночас він підкреслив, що Україна готова дати гідну відсіч агресору: «Ситуації з відсутністю опору, як було в Криму, більше не повториться».

Крім того, за словами Маломужа, у разі масштабного військового вторгнення Росії в Україну НАТО задіє свої війська на нашій території. «Якщо буде масштабне вторгнення, то в першу чергу об'єднаються великі країни в рамках НАТО, використовуючи свою військову могутність, щоб вдарити по агресору», - сказав Маломуж.

Він висловив думку, що нещодавня зустріч Барака Обами з керівництвом ЄС та НАТО - це чіткий сигнал світовому співтовариству і передусім Росії, що вже підготовлено комплексний план військової протидії російській агресії. «Ситуація змінилася, зараз реагуватиме не лише Україна, а все співтовариство. Тепер при масштабному наступі НАТО задіюватиме свої війська», - зазначив колишній керівник СЗР.

Нагадаємо, сьогодні світові ЗМІ повідомили, що за новими оцінками американської розвідки, ймовірність вторгнення Росії на схід та південь України вища, ніж вважалося раніше.

Підготував Максим Наливайко.

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж

Екс-голова Служби зовнішньої розвідки України генерал армії Микола Маломуж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-