ФДМ про вареничну Тимошенко: Ми відновлюємо права держави

ФДМ про вареничну Тимошенко: Ми відновлюємо права держави

Укрінформ
ФДМ виконує рішення суду, згідно з яким приміщення вареничної доньки екс-прем'єра Тимошенко має відійти державі

Регіональне відділення Фонду держмайна у Дніпропетровській області виконує рішення суду, згідно з яким приміщення вареничної доньки екс-прем'єра Тимошенко має відійти державі. У ФДМ роз'яснили: рішення апеляційного суду Дніпропетровської області стосується не лише приміщення згаданого кафе, а й інших, розташованих по вулиці Карла Маркса, 65.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила начальник регіонального відділення Фонду держмайна України у Дніпропетровській області Ганна Миргородська.

«Судовий процес у цій справі тягнеться дуже довго, ще з 2001 року. Будівля, про яку йдеться, належала державі, точніше - Міністерству чорної металургії. Тут розташовувався Науково-дослідницький та дослідно-конструкторський інститут автоматизації чорної металургії. Фонд оскаржив договір купівлі-продажу, і суд визнав приватизацію недійсною», - сказала вона.

Миргородська повідомила, що судовий процес затягувався через те, що за час з 2001 року приміщення у будівлі на вулиці Карла Маркса, 65 встигли змінити кількох власників. Частину приміщень Фонду все ж вдалося витребувати і зареєструвати, зазначила начальник регіонального відділення ФДМ.

«У 2011 році на рішення подавалася апеляція у зв'язку з нововиявленими фактами, проте Апеляційний суд, що вів розгляд справи протягом трьох років, 24 жовтня залишив рішення без змін. Тому зараз Фонд завершує процедуру відновлення прав держави», - пояснила Миргородська.

Вона запевнила, що питання це виникло не раптово, і пов'язувати його зі спробою влади тиснути на родину Тимошенко не слід, бо рішення стосується не її однієї, а кількох осіб.

Як повідомляли ЗМІ, заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов у вівторок на прес-конференції в Києві заявив, що дочка екс-прем'єра Євгенія Тимошенко за рішенням Апеляційного суду втратила кафе-ресторан «Варенична» у Дніпропетровську. За словами Турчинова, таким чином влада чинить тиск на родину засудженої. Він також сказав, що суд першої інстанції не побачив причин для конфіскації майна, але після повторного розгляду Євгенія втратила ресторан.

Тітка Юлії Тимошенко Антоніна Ульяхіна не коментує ситуацію, однак сказала, що Євгенія оскаржить рішення спершу в Україні, а потім і в Європейському суді.

Поки що «Варенична» у Дніпропетровську працює без будь-яких змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-