Голова Гайсинської РДА на Вінниччині похвалився відсутністю боргів по зарплаті

Укрінформ
Боргів по зарплаті у Гайсинському районі на Вінниччині немає. Але гарні показники район має за рахунок вертикально-інтегрованих підприємств.

Цифри було озвучено головою Гайсинської райдержадміністрації Сергієм Скіцем під час звіту керівництву Вінницької облдержадміністрації про роботу у І кварталі 2013 року.

«Заборгованість по зарплаті на підприємствах району на сьогодні відсутня. Середньомісячна зарплата складає 2378 гривень. Станом на 1 березня зареєстровано 2790 фізосіб-підприємців. З них сплачують податки 2679 осіб», - інформував С. Скіць.

Але гарні показники район має за рахунок вертикально інтегрованих аграрних структур,зокрема, ПАТ "Миронівський хлібопродукт" та ТОВ "Продовольча компанія "Зоря ПОділля" які орендують тут землю та наймають робітників. «Вертикально інтегрованими господарствами тут обробляється 80% землі, відтак, фактично проблем із виплатами зарплати не існує. За рахунок цих підприємств район має гарні показники по зарплаті - 3-тя позиція в області», - інформував начальник Департаменту економіки Вінницької ОДА Андрій Гижко.

Водночас, він зауважив, що понад 600 гайсинчан отримують зарплату нижчу від мінімальної, в той час, як в інших районах цей показник - не більше 20-ти. «А це майже 150 тисяч гривень в бюджет податку на прибуток фізосіб щомісяця. В той час, коли загальна сума заборгованості по податках і платежах до місцевого бюджету становить понад 1 млн гривень», - зауважив А. Гижко.

На Вінниччині керівництву області щодо соціально – економічного розвитку районів на 2013 рік прозвітували 27 голів РДА. Визначеними пріоритетами були - охорона здоров'я, освіта, агропромисловий комплекс, взаємини з бізнесом, культура і її установи, екологія, благоустрій територій, житлове будівництво. Планується, що влітку голови районів звітуватимуть публічно - у будинках культури, не лише чиновникам, а й представникам громадськості. Новий для регіону формат роботи започатковано за ініціативи голови ОДА Івана Мовчана.

Наталія Журбенко, ВІННИЦЯ. 11 квітня 2013 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-