У Києві до зони ризику підтоплення можуть потрапити шість районів

У Києві до зони ризику підтоплення можуть потрапити шість районів

Фото
Укрінформ
У Києві до зони ризику весняного підтоплення можуть потрапити прибережні території шести районів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У Києві провели навчання для протидії наслідкам повені / Фото: КМДА, Любов Голуб’ятнікова

Водопілля та руйнування льодового покриву навесні супроводжується виходом води на заплаву та утриманням води на ній, що є природним процесом. У зону ризику підтоплення можуть потрапити прибережні території у Голосіївському, Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському та Подільському районах столиці.

29 березня у Києві провели навчання для протидії наслідкам повені. Учасники відпрацьовували алгоритм дій міських служб у разі повені та можливих підтоплень територій. Були задіяні сили цивільного захисту, спеціалізовані служби та аварійно-рятувальні підрозділи.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, в разі виникнення надзвичайної ситуації на водних об’єктах місто зможе залучити 7,5 тис. осіб особового складу та понад 600 одиниць техніки.

«Сьогодні сили та засоби цивільного захисту столиці відпрацювали організацію та виконання аварійно-рятувальних, інших невідкладних робіт у разі виникнення надзвичайних ситуацій на водних об’єктах у весняний період», – заявив Пантелеєв.

Читайте також: У Молдові оголосили помаранчевий рівень небезпеки через розлив Дністра

За його словами, йдеться про можливе підвищення рівня води в разі аварійного скиду води з ГЕС.

«Це може стати причиною підтоплень, тому важливо перевірити повноту і реальність розроблених планів реагування на такі ситуації, вдосконалити навички взаємодії і врахувати вірогідні фактори впливу тощо. Такі навчання є регулярними попри те, що на сьогодні аварійних підтоплень у Києві не зафіксовано», – наголосив Пантелеєв.

Під час практичних навчань відпрацювали такі дії як розгортання штабу, відкачування води з підтопленого об’єкта, вилучення з дна водойми затонулого човна, зняття «потерпілих» з дрейфуючого плавзасобу, патрулювання, надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метеорологічних умовах та евакуація за допомогою техніки Головного управління ДСНС у Києві, організація харчування евакуйованих людей.

Читайте також: Пожежа на Осокорківських озерах: поліція розглядає всі версії, включно з підпалом - КМВА

Як повідомляв Укрінформ, 16 березня у Києві рівень води у Дніпрі піднявся до свого абсолютного максимуму з початку 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-