Отримали підозри посадовці, які переплатили 3,5 мільйона під час ремонту столичних мостів

Отримали підозри посадовці, які переплатили 3,5 мільйона під час ремонту столичних мостів

Фото
Укрінформ
Директора та головного інженера комунального підприємства "Київавтошляхміст" підозрюють у службовій недбалості, що спричинила збитки місцевому бюджету на понад 3,5 млн грн під час ремонту Північного та Південного мостів та транспортних розв'язок у столиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків директора (нині особа обіймає посаду директора) та головному інженеру Київавтошляхміст за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України).

Фото: ОГП

Слідством встановлено, що між Київавтошляхміст та приватним підприємством у 2022 році укладено договір підряду на виконання аварійних, відновних робіт по заміні гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках у столиці.

Надалі, на той час в.о. директора КП не перевірив відповідність проведених робіт кошторисній документації, відтак: під час виконання робіт підрядник використав матеріали, не передбачені договором та тендерною документацією, що призвело до подорожчання вартості проєкту; до актів приймання виконаних будівельних робіт включили додаткові роботи, які не передбачені кошторисом та договором, що також призвело до додаткових витрат.

Фото: ОГП

При цьому посадовець підписав довідки про вартість будівельних робіт та платіжні доручення. Своєю чергою, головний інженер, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, на підставі яких на рахунки приватної фірми перераховані бюджетні кошти.

В результаті вказаних дій столичній громаді завдано збитків на понад 3,5 млн грн.

Читайте також: У Києві директора підприємства судитимуть за розтрату ₴800 тисяч на ремонті пошкоджених РФ будинків

Посадовцям повідомили про підозру та вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Слідство триває. Правоохоронці нададуть правову оцінку діям службових осіб підрядної організації.

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області оголосили підозру підряднику за фактами розтрати бюджетних коштів на суму 2,5 млн грн під час ремонту доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-