Укрзалізниця відкрила в Києві сучасний кінологічний центр

Укрзалізниця відкрила в Києві сучасний кінологічний центр

Фото
Укрінформ
У Києві, 16 грудня, голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко і американський бізнесмен Говард Баффет взяли участь у відкритті кінологічного центру, в якому службових собак навчатимуть виявляти заборонені до перевезення у поїздах предмети.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба Укрзалізниці повідомляє у Фейсбуці.

«Для наших службових собак найкомфортніші умови: 12 вольєрів та 2 спеціальні вольєри для породіль та цуценят. Крім того, тут є цілодобова ветеринарна клініка», - йдеться в повідомленні.

В Укрзалізниці зауважили, що наразі в центрі виховують 13 службових собак різних порід. Із кожною собакою працюють кваліфіковані кінологи, які вчать виявляти заборонені до перевезення у поїздах речовини, зброю, вибухові предмети. «Праця чотирилапих охоронців - це сьогоденна складова безпеки пасажирів та вантажів», - додали у відомстві.

Читайте також: ЄС до кінця 2025 року передаватиме Україні собак-саперів - кінолог

Зазначається, що такі центри також планується відкрити в Одесі, Дніпрі, Харкові та Львові. «У майбутньому 1000 чотирилапих охоронців будуть готові забезпечити безпеку наших клієнтів», - повідомили в Укрзалізниці.

Як повідомляв Укрінформ, за підтримки фонду Говарда Баффета Укрзалізниця створила автономний поїзд-кухню, який готовий заступити на чергування в прифронтових районах з ушкодженою інфраструктурою.

Фото: УЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-