У Києві відкрили виставку «(Не)помітні історії»

У Києві відкрили виставку «(Не)помітні історії»

Фото
Укрінформ
У Києві відкрили фотовиставку «(Не)помітні історії», присвячену історіям дев'яти внутрішньо переміщених українців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, фотовиставка представлена у Центрі допомоги врятованим за адресою вулиця Райдужна, 6.

«У Центрах допомоги врятованим внутрішньо переміщені українці отримують безоплатну комплексну соціально-психологічну підтримку, але не менш важливою для них є підтримка від усіх, хто їх оточує. У фотопроєкті “(Не)помітні історії” ми показали речі дев'ятьох героїв крізь туман, щоб нагадати суспільству, що за цифрами статистики стоять життя, спогади та мрії людей, яких війна змусила покинути власний дім», — сказала представниця UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Діана Массімо.

У Києві відкрили фотовиставку «(Не)помітні історії» / Фото Артем Москаленко

На світлинах, представлених на виставці, можна побачити найцінніші речі, які герої проєкту змогли забрати з собою під час евакуації: ключі від квартири в Бердянську; книга з маріупольської бібліотеки; синьо-жовта стрічка, з якою людина пройшла полон у Херсоні; прикраси, які російські військові намагалися зірвати з дівчат на блокпосту; єдина сумка, яку жінці вдалося взяти з дому перед депортацією; записка від подруги, яка залишилася на не підконтрольних уряду України територіях тощо.

Читайте також: У Полтаві відкрили виставку «(Не)помітні історії» про переселенців

«Це спочатку гордість за себе, потім це відчуття, що ти потрібен. Людині дуже важливо розуміти, що ти не один, що ти комусь потрібен і можеш допомагати. І потім так сталося, що мені запропонували працювати в Центрі допомоги врятованим. Я жодної секунди не вагалася і відразу погодилась», — розповіла про свій досвід участі у проєкті кейс-менеджерка ЦДВ Олена Зубко.

На відкриття фотовиставки прийшли декілька десятків людей.

Виставка триватиме в десяти різних містах України – у Чернівцях, Полтаві, Харкові, Одесі, Дніпрі, Кропивницькому, Мукачеві, Києві, Запоріжжі, Львові.

Як повідомлялося, у Миколаєві відкрилася благодійна виставка-продажа фоторобіт миколаївського десантника, військовослужбовця 79 ОДШБ Михайла Митрохіна "Carpe diem" (Лови момент).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-