Національний військовий меморіал має знаходитися в Києві - Кличко

Національний військовий меморіал має знаходитися в Києві - Кличко

Укрінформ
Київрада звернеться до Президента та уряду щодо вирішення питання влаштування Національного військового меморіального кладовища та Київського міського військового кладовища.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку сесії Київради, передає Укрінформ.

«Сьогодні Київрада повинна звернутися до Президента України та уряду вжити заходів щодо вирішення питання влаштування Національного військового меморіального кладовища та Київського міського військового кладовища. Питання створення Національного військового меморіального та Київського міського військового кладовища так і залишаються невирішеними”, - сказав Кличко.

Він зазначив, що Київрада зверталась і пропонували 4 локації для розміщення Національного військового меморіального кладовища, кожна з яких опрацьовувалась разом з урядом.

Мер столиці зауважив, що парламент у травні цього року ухвалив спеціальний закон, який підписав Голова Верховної Ради, але не підписав Президент. Цей закон мав би врегулювати проблемні питання створення Національного військового меморіального кладовища в Биківні, сказав він.

“Натомість, у серпні уряд ухвалив постанову, якою визначив нове місце розташування Національного Меморіалу – на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району”, – підкреслив Кличко.

Він переконаний, що Національний військовий меморіал має знаходитись на території столиці – в Києві, аби віддати належну шану полеглим захисникам та захисницям України і на знак поваги до членів їхніх родин.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник міністра у справах ветеранів Олександр Порхун заявив, що будівництво Національного військового меморіального кладовища розпочнеться у листопаді на земельній ділянці розміром майже 270 гектарів на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київської області.

19 серпня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що уряд прискорить терміни проєктування НВМК на території Гатненської громади Фастівського району Київської області.

Читайте також: Першу чергу Національного військового кладовища планують ввести в експлуатацію до кінця року

Верховна Рада у травні 2022 року ухвалила закон про створення Національного військового меморіального кладовища.

20 квітня 2023 року Київська міська рада виділила під створення військового кладовища земельну ділянку в Биківні – місцевості на території Деснянського району столиці між Броварським проспектом і вулицею Бобринецькою.

У Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили" заявили, що побудувати військове меморіальне кладовище в Биківні у стислі терміни неможливо. Ділянка, визначена під кладовище, потребує ретельних археологічних досліджень з пошуковими та ексгумаційними роботами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-