Кличко: Опалювальний сезон у Києві може опинитися під загрозою - держава заборгувала 6,8 мільярда

Кличко: Опалювальний сезон у Києві може опинитися під загрозою - держава заборгувала 6,8 мільярда

Укрінформ
Віталій Кличко заявив, що Київрада в четвер звернеться до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею по компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання, інакше опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Київрада в четвер звернеться до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею (так само, як і перед усіма громадами) по компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання. Інакше опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву. Ситуація насправді дуже серйозна”, - зазначив Кличко.

За його словами, заборгованість на сьогодні перед Києвом становить 6,8 мільярда гривень, а по всій країні – 36 мільярдів.

Читайте також: Енергосистема України буде повністю готова до опалювального сезону - Галущенко

“Тобто, місцева влада тарифи для населення не підвищувала, тим часом як зросла вартість усіх складових тарифу. Уряд обіцяв цю різницю компенсувати, Президент давав доручення. Але коштів ми поки так і не дочекалися”, - заявив мер.

За словами Кличка, теплопідприємства працюють із шаленими збитками і місто не може самотужки перекривати такі колосальні кошти.

Окремо він звернувся до депутатів Верховної Ради щодо захисту прав місцевих громад.

“Зокрема, аби народні обранці підтримали правки до бюджетних законопроектів, які має розглянути парламент, - у частині вирішення питання компенсації різниці в тарифах та забезпеченні кредитної спроможності громад”, - написав київський міський голова.

Читайте також: Опалювальний сезон: експерт оцінив ситуацію з накопиченням газу та вугілля

Як повідомляв Укрінформ, компанія «ДТЕК Енерго» заявляє про 84% готовності своїх ТЕС до опалювального сезону, введені чергові балансуючі потужності для надійності енергосистеми країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-