Укриття для дитячого табору на Закарпатті: прокуратура Києва перевіряє можливу розтрату

Укриття для дитячого табору на Закарпатті: прокуратура Києва перевіряє можливу розтрату

Укрінформ
З бюджету іще не виділили 14 млн грн на будівництво укриття для дитячого табору «Зачарована долина», що на Закарпатті, водночас правоохоронці у межах кримінального провадження досліджують закупівлі табору на 7 млн грн.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар столичної прокуратури Надія Максимець.

“14 млн грн на укриття для табору ще не виділялися”, - сказала вона.

Проте, за словами Максимець, Шевченківська окружна прокуратура міста Києва у межах кримінального провадження перевіряє факт можливої розтрати бюджетних коштів посадовцями Шевченківської РДА при проведенні публічної закупівлі робіт з ремонту комунального підприємства Дитячий оздоровчий табір «Зачарована долина».

За цим фактом 11 травня поточного року окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна)ККУ.

Так, під час самостійного моніторингу веб-сайту електронної системи публічних закупівель «Prozorro» прокурори встановили, що 28 листопада 2022 року Управління містобудування, архітектури та землекористування Шевченківської РДА за результатами проведення публічної закупівлі «Капітальний ремонт Комунального підприємства Дитячий оздоровчий табір «Зачарована долина» Шевченківського району Києва» уклало договір про закупівлю робіт з переможцем процедури публічної закупівлі на суму понад 7 млн гривень.

Йдеться про ремонт приміщень, басейнів та благоустрій території дитячого табору, розташованого у Хустському районі Закарпатської області.

У період з 28 по 30 грудня 2022 року в якості часткової оплати за договором вказане Управління Шевченківської РДА перерахувало на рахунки підрядника 5, 8 млн гривень.

Правоохоронці вбачають у закупівлях завищення цін на будівельні матеріали та роботи, що вказує на можливі факти розтрати та заволодіння бюджетними коштами з боку службових осіб Управління Шевченківської РДА та керівниками підрядної організації.

Крім того, проведення часткових розрахунків по договору наприкінці 2022 року - лише через місяць після підписання договору - з урахуванням значних об’ємів робіт, надає правоохоронцям обґрунтовані підстави вважати, що акти виконаних робіт були підписані та розрахунки по ним були проведені до фактичного виконання таких робіт.

На цей час слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом районного управління поліції під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Депутат Київської міської ради Леонід Ємець повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що Шевченківська районна державна адміністрація міста Києва фінансує будівництво укриття у селі Осій Закарпатської області. На це збираються виділити 14 млн грн. 

Як повідомлялося, в Києві судитимуть начальника і двох заступників начальника управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації, а також двох підприємців за завдання 1 млн грн збитків на облаштуванні укриттів у школах та дитячих садках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-