Київ став почесним членом європейської мережі METREX

Київ став почесним членом європейської мережі METREX

Укрінформ
Київ став почесним членом європейської мережі METREX, що забезпечить додаткову експертну та практичну допомогу у втіленні стратегії відновлення з повернення жителів до міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Київ став почесним членом мережі The network of European metropolitan regions and areas, яка об’єднує понад 50 агломерацій Європи”, – ідеться в повідомленні.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, українська столиця приєдналася до міжнародної мережі з метою обміну досвідом та нестандартними рішеннями, які стосуються різних сфер життєдіяльності міст.

Читайте також: Київ увійшов до рейтингу 30 столиць світу з найкращими показниками якості повітря

“Це дозволить Києву й надалі розвиватись у контексті загальноєвропейських процесів спільно із дружніми муніципалітетами. Ми зможемо переймати новий досвід задля подолання викликів та криз у питаннях економічної регіоналізації та розвитку агломерацій Європи. Крім цього, вступ столиці України до мережі METREX забезпечить додаткову експертну та практичну допомогу у втіленні стратегії відновлення Києва за пріоритетами повернення мешканців у місто та перетворення української столиці у певний магніт за умови прозорості основних міських процесів. Ми знаємо, що наше майбутнє у вільній Україні, яка знаходиться у загальноєвропейському контексті”, – підкреслив Бондаренко і подякував президенту METREX Якубу Мазуру та колегам з цієї мережі.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні мер Києва Віталій Кличко та лорд-мер Копенгагена Софі Хесторп Андерсен підписали меморандум про партнерство міст.

Фото: Марія Ковальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-