Міноборони: у Київ повертатися зарано - існує загроза ракетних ударів

Міноборони: у Київ повертатися зарано - існує загроза ракетних ударів

Укрінформ
Через високу ймовірність ракетних ударів та широкомасштабного наступу російських терористичних військ, українці повинні тимчасово утриматись від повернення в свої полишені домівки, в тому числі і до Києва.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі загальнонаціонального телеефіру заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«В Київ ще зарано повертатися, тому що зберігається загроза ракетних ударів по всій території України, і ворог не полишає поки що цілей захопити всю Україну і Київ в тому числі. Ситуація доволі складна, тому варто ще трохи зачекати і будемо бачити як розвиватиметься динамічно ситуація, в тому числі і на сході», - заявила Маляр.

Вона також наголосила, що особливо важливо утриматись від повернення родинам з дітьми.

Читайте також: Маляр: Південь та схід – проміжні цілі перед повторною спробою рф захопити всю Україну

«Зрозуміло, що людям вкрай важко знаходитись далеко від своїх домівок, у багатьох людей просто вже гроші закінчуються, але якщо є можливість ще трошки почекати і не повертатись, принаймні дітей не завозити в Київ, то бажано це зробити», - порадила заступниця міністра.

Відповідаючи на питання щодо намірів російських загарбників до 9 травня захопити Україну, Маляр зазначила, що не варто забігати наперед, а краще почекати певний час, аби зрозуміти куди рухається ситуація.

«Зараз в активній фазі бої на сході України, завдаються ракетно-бомбові удари і по Харківській, і по Донецькій, і по Запорізькій областях, і триває активна фаза війни. І це означає, що ризик зберігається по всій території України, а вважаючи, що Київ був для них ключовою ціллю і вони цю ціль не покидають, все-таки варто зачекати і через певний час буде зрозуміло куди рухається ситуація, яке співвідношення сил і що відбувається», - закликала заступниця міністра, додавши, що станом на сьогодні російська армія максимально накопичує свої сили, щоб здійснювати ескалацію в подальшому.

Читайте також: Україна готова до будь-якого сценарію війни - Міноборони

За її словами, росіяни накопичують війська не тільки вздовж українсько-російського кордону, а й готуються на території білорусі, невизнаної придністровської республіки, тому ці загрози потрібно усвідомлювати.

Як повідомляв Укрінформ, війська російської федерації з 24 лютого по 14 квітня втратили в Україні орієнтовно 19900 осіб. Також ворог втратив танків - 753 одиниці, бойових броньованих машин –1968, артилерійських систем – 366, РСЗВ – 122, засобів ППО – 64, літаків – 160, гелікоптерів – 144, автомобільної техніки - 1437, кораблів/катерів - 7, цистерн з ПММ - 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня - 134, спеціальної техніки - 25, пускових установок ОТРК/ТРК – 4. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-